Kılıçdaroğlu 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücrete sahip çıktı: TÜİK’e yaptığım ziyaretin etkilerini gördük

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücrete sahip çıktı: TÜİK’e yaptığım ziyaretin etkilerini  gördük

EKONOMİ Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 bin 253 TL olarak açıkladığı 2022 yılı asgari ücretine ilişkin değerlendirmesinde, TÜİK'e yaptığı ziyaretin etkilerini gördüklerini söyleyerek, açıklanan fiyata etkisinin olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belirlenen asgari ücret oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu. TÜİK ziyaretinş hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yaptığım ziyaretin etkilerini gördük. Bu oranı küçümsemiyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır" dedi.

ASGARİ ÜCRETE MUHALEFETTEN İLK TEPKİ
Milyonların günlerdir merakla beklediği 2022 yılı asgari ücreti, Asgari Ücret Komisyonu'nun 4. ve son toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 bin 253 TL olarak açıkladığı 2022 yılı asgari ücretine muhalefetten de ilk tepki geldi.

KILIÇDAROĞLU: AÇIKLANAN RAKAMI YADIRGAMIYORUZ
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaretinin ardından kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 bin 253 TL olarak duyurduğu asgari ücret için "TÜİK'e yaptığım ziyaretin etkilerini gördük. Verilen rakam yılbaşını görür ve dolar kurundaki yükselişi görürsek aslında düşük. O tarihte 384 dolar net gelir elde ediyordu asgari ücretli bir kişi. Eğer aynı kur 15 TL üzerinden hesaplanırsa 5 bin 760 lira olması gerekir. Şimdi 4 bin 253 TL oldu ve biz bu rakamı yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa ve fiyat artışlarını kontrol ederlerse çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır. Bütün mesele enflasyonun kontrol edilip edilmemesinde yatıyor" yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...