Kırmızı et için beklenen haber geldi! Fiyatların düşeceği tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kırmızı et için beklenen haber geldi! Fiyatların düşeceği tarih belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, son dönem yükselişi ile gündem olan kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklamasında, artan fiyatların suni olduğunu söyledi. Tunç’un açıklamasına göre; fiyatlar Ramazan ayı ortasında düşmeye başlayacak.

Kırmızı et fiyatlarındaki son gelişmeler gündem olurken Et ve Süt Kurumu (ESK) çözümü ithalatta buldu. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ESK'nin ithal ettiği hayvanların küçük işletmelere verilmesi kararının, küçük aile işletmeleri için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

“KARTEL KURDULAR”

büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını manipüle ettiğini ve kartelleştiklerini söyleyen Başkan Tunç, "Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar” diye konuştu.

ET FİYATLARI NE OLACAK?

Fiyatların düşeceğini ifade eden Tunç, şunları söyledi: "Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil."

KÜÇÜK İŞLETMELER RİSK ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan "Hayvancılık Yol Haritası" da dikkat çekti. Konuyla ilgili Tunç, aile işletmelerinin ön plana çıkarılmasının önemli olduğunu ve bu işletmelere destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tunç, Türkiye'deki büyük işletmelerin hayvanları ithal ederek sağladığını ve ülkede hayvan ırklarının ıslah edilmesiyle verimin artabileceğini kaydederek küçük aile işletmelerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...