LPG'ye zam, motorine indirim yolda: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
LPG'ye zam, motorine indirim yolda: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Akaryakıt fiyatları dolar kurundaki düşüş ve petrolde yaşanan dalgalı seyirle fiyatlanmaya devam ediyor. Benzine geçen hafta gelen peş peşe indirimlerin ardından bu kez motorine de indirim geliyor. LPG ise büyük zamlanacak. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla düşen dolar kuru yeniden toparlansa da petrol fiyatlarında yaşanan sakin seyir akaryakıt fiyatlarında düşüşü beraberinde getirdi. Geçen hafta benzinin litresinde üst üste indirim gelirken, motorinin litresinde de indirim yapılacağı öğrenildi. Zamların ardından sürücülerin rağbet gösterdiği LPG'de ise büyük artış yaşanacak.

PETROL FİYATLARINDA SAKİN SEYİR

Geçen hafta yüzde 5 artışla varil başına 83 doların üzerinde sabit kalan Brent Petrol, Nisan başından bu yana en büyük haftalık kazanç yaşadı. OPEC+ kesintileriyle 88,92 dolara yükselerek Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan Petrol, sakinleşmeye başladı. ABD ham petrolü, haftanın işlemlerinin başlamasıyla birlikte ilk yükselişin ardından varil başına 85 doların üzerinde değişim göstermedi.

BENZİN'DE ÖTV SONRASI İKİ GÜNDE İKİ İNDİRİM

Seçimden önce 18 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları ÖTV'de yaşanan 6 TL'lik artış ve petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayandı. Benzinin litresinde 25 Temmuz'da 2 liralık, 16 Ağustos'ta ise 1 lira 55 kuruşluk zam yapılmıştı. Üst üste zamların ardından dolar kurunda yaşanan düşüşle benzinin litresinde indirimler peş peşe geldi. Benzinin litresinde dün 0.97 kuruşluk indirimin ardından 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 0.99 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

LPG 17 TL'Yİ AŞACAK

Benzin ve motorinin 40 TL'ye dayanmasının ardından sürücülerin rağbet gösterdiği LPG'ye de büyük zam geliyor. Sektör temsilcilerin aktardığına göre 5 Eylül'den (bu gece) itibaren geçerli olmak üzere LPG'nin litresinde 1 lira 50 kuruşluk bir artış yaşanacak. Zam sonrasında LPG'nin litresi 17 TL'yi aşacak.

MOTORİNE İNDİRİM YOLDA

ÖTV'de yapılan değişiklik sonrasında motorine sırasıyla 21 Temmuz'da 1 lira 55 kuruşluk, 28 Temmuz'da 1 lira 45 kuruşluk, 1 Ağustos'ta ise 1 lira 7 kuruşluk, 11 Ağustos'ta 1 lira 80 kuruşluk artışa gidildi. Son olarak 18 Ağustos'ta 1 lira 52 kuruş indirim yapılan motorine 22 Ağustos'ta yeniden 1 liralık zam daha geldi. LPG ise ÖTV'de yapılan değişiklik ve zamların ardından 16 TL'nin üstüne çıktı.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre 6 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında 1 lira 20 kuruşluk bir indirim bekleniyor. İndirimin ardından motorin 36 TL bandına geri çekilecek.

4 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,64 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...