Mansoor Luqman Sewdi: Petrol Fiyatları Ekonomiye Etkide Bulunuyor

- Güncelleme:
Mansoor Luqman Sewdi: Petrol Fiyatları Ekonomiye Etkide Bulunuyor

Ekonomi Haberleri

Petrol sektöründe çalışmalarıyla ön plana çıkan Mansoor Luqman Sewdi, petrol fiyatlarının ekonomiye etkide bulunduğunu belirtti. Özellikle fiyatların yükselmesinin tüketicileri olumsuz etkilediğini ifade eden Sewdi, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Biliyorsunuz son dönemlerde petrol fiyatları yükselişe geçti. Bunda pek çok hususun doğrudan etkide bulunduğunu söyleyebilirim. Bunlardan ilki, pandemi süreci idi. Öte yandan talepte artış meydana gelmesi, fiyatları etkileyen bir diğer husus olarak karşımıza çıkıyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi, tüketicileri olumsuz etkiliyor. Ayrıca petroldeki yükseliş enflasyona da doğrudan etkide bulunuyor.”

Petrol fiyatlarının artmasının, enerji faturalarını da arttırdığını belirten Sewdi, “Bu durumdan en fazla etkilenenler arasında tüketiciler yer alıyor. Tüketiciler, petrol ve doğal gaz fiyatları nedeniyle çeşitli zorluklarla baş başa kalıyor. Bunun yanı sıra enerji faturaları da git gide artış gösteriyor. Bu gibi durumlarda petrol fiyatlarındaki artışı doğru okumak gerekiyor. Birçok husus, fiyatlara doğrudan etkide bulunuyor.” ifadelerinde bulundu. 

PETROL FİYATLARININ YÜKSELMESİ TÜKETİCİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Petrolün halihazırda en fazla talep gören enerji kaynakları arasında yer aldığını belirten Mansoor Luqman Sewdi, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Birçok işte ham madde hâlâ petrol. Dolayısıyla petrole oldukça fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu durum ise farklı etkenlerle bir araya gelerek petrol fiyatlarında artışa neden oluyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi ise tüketicileri olumsuz etkileyerek birçok sektörün bu durum etkileriyle karşı karşıya kalmasına sebebiyet veriyor. Bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlı olan bu hususlar, petrol ve petrol fiyatlarını doğru okuyabilmek adına çok önemli.”

PETROL FİYATLARININ YÜKSELMESİNDE PEK ÇOK ETKEN MEVCUT

Petrol fiyatlarında özellikle son dönemlerde pandeminin etkide bulunduğunu belirten Mansoor Luqman Sewdi, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Kısıtlı petrol üretim kapasitesi, jeopolitik gerginlikler, talebin fazla olması ve daha pek çok husus; petrol fiyatlarının değişkenlik göstermesine neden oluyor. Dolayısıyla bu hususlar fiyatların artmasında doğrudan etkileyiciler arasında. Fiyatların artması, petrol ile ilişkili her şeyin fiyatının yükselmesi gibi bir sonuca neden oluyor. Bu hususları birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Bu nedenle petrol ile ilişkili konuları değerlendirirken petrol fiyatlarını da ön planda tutmak oldukça önemli.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...