Migros, Şok Market, CarrefourSA ve Happy Center'ın ardından A101 de harekete geçti! 2023 üründe fiyatlar sabitlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Migros, Şok Market, CarrefourSA ve Happy Center'ın ardından A101 de harekete geçti! 2023 üründe fiyatlar sabitlendi

Ekonomi Haberleri

Zincir marketlerden indirim ve fiyat sabitleme haberleri peş peşe geliyor. Bakan Nebati ve Bakan Muş'un çağrılarının ardından Şok, Migros, CarrefourSA ve Happy Center'dan hamleler gelmişti. Perakende sektörünün öncü marketleri ülke ekonomisine destek olmak için harekete geçerken bir açıklama da A101'den geldi. A101, Ocak ayında 2023 üründe fiyatların sabitleneceğini duyurdu.

Zincir marketlerin indirim ve fiyat sabitleme yarışı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, marketlere 'asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatları' ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de benzer açıklamalarda bulunmuş ve "Gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye'nin önde gelen birçok zincir marketi bu çağrılara karşılık verdi. İşte o marketler...

A101, 2023 ÜRÜNÜN FİYATLARINI SABİTLEDİ

Son yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren perakende zinciri A101, Ocak ayı sonuna kadar 2023 üründe fiyatları sabitleyeceğini tüketicilere duyurdu. A101'in kampanya ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceği belirtildi.

Türkiye'nin en fazla mağazaya sahip perakende zincirlerinden olan A101, 2023 yılında devam ettireceği haftalık kampanyalarla da, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak tüketicinin yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.

MİGROS'TAN HEM İNDİRİM HEM FİYAT SABİTİ HABERİ

Migros, ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yaptı. Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatları sabitlediği hem de çok güçlü indirim kampanyaları başlattığı bildirilirken, ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine gidildi. Aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapılırken 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'ten yüzde 50'ye varan indirimler sunuluyor.

ŞOK MARKETLER 1000 ÜRÜNDE FİYAT SABİTLEDİ

Şok Marketler ise ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurdu. Buna göre, markette pirinçten makarnaya, bakliyattan una, çay-kahveden şekere, sıvı yağdan margarine, patatesten soğana bir evin temel ihtiyaçları arasından belirlenen 1000 üründe fiyatlar, ocak ayı sonuna kadar sabit kalacak.

CARREFOURSA'DAN YÜZDE 40'A VARAN İNDİRİM

CarrefourSA da ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimler uygulama kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, "Tüm mağazalarımızda istisnasız uyguladığımız 3 adımdan oluşan doğru fiyat politikamızda, 'reyon fiyatı=kasa' fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz. Avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz. Temel gıda, et, taze sebze-meyve gibi müşterilerimizin öncelikli ihtiyaçları olan ürün kategorilerinde bu ve benzeri kampanyaları sürdürerek tüketici dostu indirimleri hayata geçiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

HAPPY CENTER'DAN DA GÜZEL HABER GELDİ!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, Happy Center'da birçok üründe indirime gittiklerini belirtti. Altun, "Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ila 20 arasında düşürdük. Et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...