'Milyoner olabilirsiniz' dedi e-Devlet'i işaret etti! İslam Memiş'ten şaşırtan açıklama

Düzenleyen:
'Milyoner olabilirsiniz' dedi e-Devlet'i işaret etti! İslam Memiş'ten şaşırtan açıklama

EKONOMİ Haberleri

Altın ve dolar tahminleri ile ön plana çıkan ve yayınladığı videolar ile milyonları bilgilendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez farklı bir açıklama ile öne çıktı. 'Milyoner olabilirsiniz' diyen Memiş, birçok kişinin kendisine kalan mirastan haberi olmadığını, aslında zengin olduğunu belirtti. Bunu öğrenmenin en kolay yolunun e-devlet olduğunu ancak internet olmadan önce kayda alınmış ve e -Devlet'e girilmemiş miraslar olduğunu belirten Memiş, "Ecdadınızın kimlik bilgilerini, yoksa veraset ilamı ile tapu, belediye veya bankalardan arşiv araştırması yapılması gereklidir. Bu yöntem ile çevremde birçok insan milyoner olduğunu öğrendi. Siz üşenmeden bir araştırma yapın, gerisi nasip" ifadelerini kullandı.

Son dönemde altın ve dolar yorumları ile öne çıkan, vatandaşları bilgilendiren açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez 'milyoner olabilirsiniz' diyerek uyarıda bulundu. Bazı vatandaşların milyoner olduğunu ancak bunun farkında olmadığını belirten Memiş, "Farkında olmayan milyonerler var aramızda" dedi. İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar...

Bu kez altın ve dolara değil farklı bir konuya değinen Memiş, "milyoner olabilirsiniz" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle altın fiyatlarına dair yaptığı yorumlarla öne çıkan isim, yeni açıklamasında alışılagelmişin dışında ifadelere yer verdi.

"ARAMIZDA FARKINDA OLMAYAN MİLYONERLER VAR"

"Farkında olmayan milyonerler var aramızda" diyen İslam Memiş, "Babaanne, anneanne, dedelerimiz veya onların da anne ve babalarından kalan miraslarımız var. Bugün çoğu kişi bu mirastan haberdar olmadan hayatına devam ediyor. Miras kalmış, zengin, milyoner ancak farkında değil" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK İNSAN MİLYONER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ"

Takipçilerine tavsiyelerde bulunan Memiş, ilk olarak e-Devlet'e girilmesi ve tapu kısmına bakılması gerektiğini söyledi. "Aramızda bu videoyu izleyen milyoner kişiler var, belki sizsiniz ancak birçok kişi, bunun farkında değil veya araştırmamış" diyen Memiş, "Ben mirastan bahsediyorum. Birçok insanın mirastan haberi yok. Türkiye'de bu şekilde binlerce insan var, haberi olmadan bu şekilde hayatına devam eden" dedi.

Memiş, "'Ben e-Devlet'ten baktım bir şey yok' diyen var, davam da yok, ben rahatım şeklinde konuşabilirsiniz. İş bildiğiniz gibi değil. e-Devlet'e girdiğiniz zaman tapu sekmesinden mülkleri görürsünüz. Araç sorgulayabilirsiniz. Vergi borcunuzu da görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

İnternet olmadan önce kayda alınmış ve e-Devlet'e girilmemiş miraslar da olabileceğini belirten Memiş, "Eskilerden, 50-100 sene önce genelde teknolojik imkanlar bulunmuyor, sözlü beyanlar esas düşünülüp kayda giriliyor. Köylüleri saf yerine koyan kişiler de var. Ama araştırıldığında gerçek çıkıyor. Bunu anlamak için ise emlakçılar ile çalışabilirsiniz" şeklinde tavsiyede bulundu.

"MİRASÇILIK BELGESİ" ÖNERİSİ

"Miras bu dönemde sadece e-Devlet sitesinin 'Tapu' kayıt bölümünden bakılıyor. Halbuki e-Devlet sisteminden sadece intikali yapılmış yerlerin kaydı görünüyor" diyen Memiş şu öneride bulundu: "İntikali yapılmamış mirasların kaydı öğrenmek için mirasçılık belgesi ile araştırma yapmak zorundasınız. Mirasçılık belgesi ile tapu dairesinden eski kayıtları inceleterek size miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...