Motorin ne kadar oldu? 22 Aralık motorine kaç TL zam geldi? Güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Motorin ne kadar oldu? 22 Aralık motorine kaç TL zam geldi? Güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde benzine gelen zammın ardından bu gece yarısı itibarıyla motorine zam geldi. Motorin fiyatlarındaki fiyat artışı sonrası güncel motorin fiyatları merak edilmekte. Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri öğrenmek istiyor. Peki motorine kaç TL zam geldi? 22 Aralık motorin ne kadar oldu? İşte detaylar…

Brent petrolün 79 dolara çıkmasıyla akaryakıta peş peşe zam gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün benzine gelen 1 lira 49 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısı itibarıyla motorinin fiyatı da arttı. Motorine ne kadar zam geldi? Araştırılıyor. İşte 22 Aralık motorin zammı ve güncel akaryakıt fiyatları…

MOTORİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

22 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1,62 TL/lt fiyat artışına gidildi. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 37 lira 16 kuruşa, Ankara'da 37 lira 78 kuruşa, İzmir'de ise 38 lira 3 kuruşa çıktı.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: litre fiyatı 34.50 TL
Motorin: litre fiyatı 37.11 TL
LPG: litre fiyatı 18.59 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: litre fiyatı 35.19 TL
Motorin: litre fiyatı 37.74 TL
LPG: litre fiyatı 18.49 TL 

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: litre fiyatı 35.36 TL
Motorin: litre fiyatı 38.00 TL
LPG: litre fiyatı 18.43 TL 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...