Nükleer santral saldırısı kripto paraları vurdu! Bitcoin’de sert düşüş

Düzenleyen:
Nükleer santral saldırısı kripto paraları vurdu! Bitcoin’de sert düşüş

EKONOMİ Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları devam ederken, facianın eşiğinden dönüldü. Avrupa’nın en büyük nükleer santraline saldırı gerçekleştiren Rusya, santrali ateşe verdi. Yangın büyümeden söndürülürken, korkunç bir facianın eşiğinden dönüldü. Rusya’nın bu korkunç saldırısının ardından kripto para birimlerinde sert düşüşler yaşanmaya başladı. Lider kripto birimi Bitcoin, yüzde 5 değer kaybederek 41 bin dolara kadar geriledi. Ethereum ise 3 bin doların altına gerilemiş durumda.

Rusya-Ukrayna savaşında 9’uncu güne girilirken, iki ülke arasında çatışmalar devam ediyor. Rusya’nın dün gece saatlerinde Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’ya saldırı gerçekleştirmesi ve santralde yangın çıkması piyasalarda gerilime sebep oldu. Korkunç yangın kısa süre içerisinde söndürülürken, radyasyon seviyesi normal seviyelerine döndü. Nükleer santralin içinde patlama olmaması ve dış kabuğunun çok güçlü yapılmasından dolayı herhangi bir sızıntının meydana gelmemesi dünyayı büyük bir nükleer felaketten korumuş oldu.

Korkunç saldırıyla piyasalarda gerilim yaşanırken, kripto para birimleri sert bir düşüş gösterdi. Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasıyla yükselişe geçen kripto para birimleri, yaşanan son olayla düşüşe geçti. 

KRİPTO PARALARIN DÜŞME SEBEPLERİ 

Yükselişe geçen kripto paraların güç kaybetmesinin tek sebebi Rusya'nın nükleer santrale saldırı gerçekleştirmesi değil. Fed’in Mart ayında faiz artırımına gideceğinin sinyallerini vermesine rağmen altın fiyatlarındaki yükseliş kripto paraları olumsuz etkiliyor. Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise Mart ayında faizin artacağını söylemişti. Fed faizi küçük adımlarla artırsa da enflasyonun yüzde 8'e yaklaştığı ortamda reel faizin yine de ekside kalacağı beklentisi de altını güçlü tutan diğer etkenler arasında yer alıyor. Ayrıca savaş ortamında altın fiyatları genel olarak yüksek seyrediyor.

Nükleer santral saldırısı kripto paraları vurdu! Bitcoin’de sert düşüş

BITCOIN’DE SERT DÜŞÜŞ 

Lider kripto para birimi Bitcoin, yaşanan son felaketle yüzde 5 değer kaybederek 41 bin 400 Dolar seviyesine kadar düştü. Gün içinde en düşük 41 bin 72 dolar, en yüksek de 44 bin 105 dolar seviyesi görülmüştü. Bitcoin yüzde 40 oranında tarihi zirvesinden uzakta işlem görüyor. Bitcoin'in dominansı hafif gerilemeyle yüzde 43.77 oranında bulunuyor. Kripto paralarda korku endeksi ise 33 seviyesinde yer alıyor.

ETHEREUM 3 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEDİ 

Bitcoin’deki değer kaybı diğer coinleride etkilemiş durumda. Bitcoin’e ayak uyduran Ethereum 3 bin doların üzerinde kalıcı yükselişini gerçekleştiremedi ve yeniden düşüş trendine girdi. Ethereum yüzde 7 oranında düşüşle 2 bin 732 dolar seviyesine işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...