Bir daire tutmak 40 bin lirayı bulunuyor: Öğrencinin kiralık ev çilesi başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir daire tutmak 40 bin lirayı bulunuyor: Öğrencinin kiralık ev çilesi başladı

Ekonomi Haberleri

Tercihlerini büyükşehirdeki okullardan yana kullanan üniversite adayları şimdiden kiralık daire aramaya başladı. Ancak fiyatlar geçen yıla göre yüzde 200 oranında arttı. Bu sene artışın daha tercih döneminde başladığını belirten emlakçı Semra Yıldız “Bazı eşyalı evlerden üç aylık depozito isteniyor” dedi. Bir öğrenci için kiralık daire fiyatları ise ortalama 7 bin liradan başlıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Üniversite sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler tercihlerini yapmaya başladı. Ancak yüksek ev kiraları hem velileri hem de öğrencileri korkutuyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde okumak isteyen gençler yüksek kira fiyatlarından şikâyet ediyor. Ayrıca kiralık ev bulamama durumu da problemi büyütüyor. Tercihlerini büyükşehirdeki devlet veya özel okullardan yapan öğrencilerin şimdiden kiralık daire aramaya başladığı belirtiliyor. Fakat geçen yıla göre yüzde 200 oranında artan kiralık daire fiyatları bütçeleri zorluyor.

Emlak işiyle uğraşan Semra Yıldız, üniversite bulunan ilçelerde fiyatların arttığını ifade etti. Her sene aynı durumun yaşandığını belirten Yıldız “Bu yıl biraz daha farklı. Normal şartlarda üniversite yakınlarında evler tercih döneminden sonra artardı. Şu an ev bulma sıkıntısı kiraların değerini daha da artırdı. Piyasa zaten yüksek. Bir öğrencinin tek başına kiralık ev tutması çok zor” dedi.

Bir daire tutmak 40 bin lirayı bulunuyor: Öğrencinin kiralık ev çilesi başladı

Ümraniye Tepeüstü Mahallesi’nde 85 metrekarelik bu evin kirası öğrenciye 25 bin TL

EN DÜŞÜK KİRA 7 BİN TL

Bir öğrenci için kiralık daire fiyatlarının ortalama 7 bin liradan başladığını söyleyen Semra Yıldız “Tabii konum üniversiteye yakınsa kiralar 15 bin lirayı buluyor. Bu semtten semte göre de değişiyor. En uygun kiralar Beylikdüzü bölgesinde. Bu rakamlar eşyasız evler için geçerli. Eşyalı evlerin fiyatı 10 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.

3 AYLIK DEPOZİTO İSTEYEN BİLE VAR

Semra Yıldız kiraların artmasının yanı sıra ev tutma şartlarının da zorlaştığını aktardı. Yıldız “Ev sahibi, evine iyi bakılmayacağı düşüncesiyle depozito rakamlarını yukarı çekti. Normal kiralamalarda bir depozito alınırken şimdilerde üç aylık  depozito isteniyor. Beşiktaş’ta bu olayı yaşadık. Bahçeşehir Üniversitesinde okumayı düşünen bir öğrenci için 2+1 daireye 17 bin lira istediler. Üç aylık depozito ve emlakçı komisyonuyla birlikte fiyat 70 bin liraya çıktı. En minimumda iki aylık depozito ve emlakçı komisyonu ile birlikte bir öğrencinin kiralık eve taşınması 40 bin lirayı buluyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...