Okul öncesi kırtasiye ürünlerinde denetim arttı

- Güncelleme:
Okul öncesi kırtasiye ürünlerinde denetim arttı

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla tüketicilerin alışverişlerini güvenle yapması için kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesiyle hareket edildiği bildirildi. Denetimlerde, kullanımı yasaklanmış kimyasalların yanı sıra çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımların akredite laboratuvar testleriyle incelendiği belirtilen açıklamada, güvensiz bulunan ürünlerin bilgilerinin “www.guvensizurun.ticaret.gov.tr” adresinden erişilebilen “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi” aracılığıyla tüketicilerle paylaşılacağı bilgisi verildi. Bakanlık ayrıca şu hususlara dikkat edilmesini istedi:

> Ambalaj dikkatle incelenmeli, ürünle ilgili talimatlar doğrultusunda hareket edilmeli.
> İthalatçı/imalatçı açık isim ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmeli.
> Markası ve modeli olmayan, üzerinde Türkçe uyarı bulunmayan ürünler satın alınmamalı.
> Oyuncak şeklinde olan ve oyuncak niteliğindeki ürünlerin hangi yaş grubuna hitap ettiğine dikkat edilmeli.
> Boyalarda, oyuncak görünümlü silgilerde, kalemtıraş, oyun hamuru ve parmak boyalarında CE işareti olup olmadığına dikkat edilmeli.
> Tekstil ve ayakkabıda ürün içeriğine dikkat edilmeli, Türkçe yazım aranmalı.
> Çocuk kıyafetlerinde bulunan kordon, bağcık, küçük parça içeren süslemeler gibi risk oluşturabilecek unsurlara dikkat edilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...