Orta Vadeli Program resmiyet kazandı: Bakan Şimşek'ten ilk yorum geldi

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Orta Vadeli Program resmiyet kazandı: Bakan Şimşek'ten ilk yorum geldi

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kişi başı milli gelir, enflasyon, yatırımlar gibi önemli başlıklarda anlattığı ekonomide 3 yıllık yol haritasına ilişkin Orta Vadeli Program Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maliye politikası, para politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 önemli saç ayağı üzerine kurulan ekonominin 3 yıllık haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ı (OVP) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üç yıllık makro hedefler ve yapısal reform adımların yer aldığı OVP, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN İLK YORUM

Türkiye'nin kişi başına milli gelirde bir üst lige çıkacağı, cari açıktan cari fazlaya geçileceği müjdelenen OVP'ye ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi. Sosyal medya platformu X'ten paylaşım yapan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…"

https://twitter.com/memetsimsek/status/1699400161561125249

OVP İLE TAHMİNLER YÜKSELDİ

OVP ile enflasyon, büyüme, istihdam, cari açık başta olmak üzere tahminler yükseldi. OVP'de açıklanan tahminlere göre 2023 için büyümede gerçekleşme tahmini yüzde 4,4 oldu. Bir önceki OVP'de 2023 için yüzde 5 büyüme öngörülmüştü. 2024 için büyüme tahmini ise bir önceki programa göre 1,5 puan düşüşle yüzde 4'e çekildi. 2025 büyüme tahmini yüzde 4,5; 2026 büyüme tahmini ise yüzde 5 olarak kaydedildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...