Pasaportu güçlü ülkeler listesinde zirve değişti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pasaportu güçlü ülkeler listesinde zirve değişti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Henley & Partners Pasaport Endeksi verileri açıklandı. Dünyanın en güçlü pasaportlarının puanlandığı listede zirve değişti.

Henley & Partners Pasaport Endeksi verileri, dünyanın güçlü pasaportları listesinin değiştiğini ortaya koydu. En fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan ve 5 yıldır ilk sırada bulunan Singapur ve Japonya'ya Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya eklendi.

ORTALAMA YÜKSELDİ

Endekse göre; 2006 yılında ortalama vizesiz seyahat sayısı 58 ülke iken; bugün bu sayı 111'e kadar yükseldi. Singapur ve Japonya, 194 ülkeye vizesiz erişim imkanı sunarken Türkiye için bu rakam 118 ülke. Türkiye'nin bir üstündeki Rusya 119 ülkeye, 52. sıradaki Gürcistan 121 ülkeye, ve 51. sıradaki Moldova ise 122 ülkeye vizesiz erişim imkanı sunuyor.

Türkiye listenin 54. sırasında yer aldı. Finlandiya, İsveç ve Güney Kore listede ikinci sırada bulunuyor. Listede yer alan ilk 30 pasaportun 23'ü Avrupa ve Birleşik Krallık, üçü Asya, ikisi ise Kuzey Amerika ve Okyanusya'dan...

ABD TARİHİNDE İLK

ABD pasaportu, 189 ülkeye vizesiz giriş özelliği ile tarihindeki en düşük sıralarından birini alarak altıncı sıraya geriledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...