Petrol yükseliş serisine ara verdi: Akaryakıta bir haftada 3. zam pompaya yansıdı! LPG 14 TL sınırını aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Petrol yükseliş serisine ara verdi: Akaryakıta bir haftada 3. zam pompaya yansıdı! LPG 14 TL sınırını aştı

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatları Fed öncesi yükseliş serisine ara verdi. Petrolde 4 günlük seri biterken, akaryakıt fiyatlarına bir haftada 3. zam pompaya yansıdı. Benzin ve motorinin ardından LPG'ye beklenen zam geldi. LPG 14 TL sınırını aştı.

Çin'in büyümeyi destekleme sözü sonrasında yükselişe geçen petrol fiyatları 4 günlük serisine ara verdi. Fed öncesi petrol fiyatlar durulurken akaryakıt fiyatlarına bir haftada 3. zam pompaya yansıdı. LPG'ye beklenen zam gece yarısı yürürlüğe girdi.

PETROL FİYATLARI 4 GÜNLÜK SERİSİNE ARA VERDİ

Rusya'nın arzını kısma yönündeki hamleleri ve dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in tüketimi “yeniden canlandırmak ve genişletmek” için politikalar uygulamaya koyma sözü vermesi petrol fiyatlarını 3 ayın zirvesine çıkardı. ABD'nin faiz oranı kararı beklenirken petrol, dört günlük yaklaşık yüzde 6'lık bir yükselişin ardından düşüş yaşadı. ABD ham petrolü, Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyeden kapattıktan sonra varil başına 79 dolardan işlem gördü.

AKARYAKITA ÖTV SONRASI BİR HAFTADA 3 ZAM

Benzin ve motorine 6 TL, LPG'de ise 2,80 TL'lik ÖTV zammı 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Akaryakıtta vergi yükünün artmasının ardından dolar ve petrol fiyatları nedeniyle 1 haftada 3 zam geldi. Motorine 21 Temmuz Cuma günü 1.55 TL, benzine 25 Temmuz Salı günü 2 TL zam yapıldı. Motorin ve benzinin ardından bugün ise LPG'ye zam geldi.

26 Temmuz Çarşamba gününden (bugün) geçerli olmak üzere akaryakıt ürünlerinden LPG'ye 30 kuruş zam pompaya yansıdı. Zam sonrasında ortalama olarak İstanbul'da 14,28 TL'den Ankara'da 14,29 TL'den, İzmir'de 14,29 TL'den satılmaya başlandı.

Petrol yükseliş serisine ara verdi: Akaryakıta bir haftada 3. zam pompaya yansıdı! LPG 14 TL sınırını aştı

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (26 TEMMUZ ÇARŞAMBA 2023)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 33,92  TL

LPG (Otogaz): 14,28 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 33,86 TL 

LPG (Otogaz): 13,85 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 34,40 TL

LPG (Otogaz): 14,29 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 34,17 TL

LPG (Otogaz): 14,29 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...