Petrolde ralli yeni başlıyor: Goldman'dan yeni zirve öngörüsü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Petrolde ralli yeni başlıyor: Goldman'dan yeni zirve öngörüsü

Ekonomi Haberleri

Son üç ayın en yüksek seviyesine çıkarak 81 doları zorlayan petrol, yükselişine ara verdi. Goldman Sachs, Çin ve Hindistan'ın "tüm zamanların en yüksek" talebinin petrol fiyatlarını yeni zirveye taşıyacağına yönelik öngörüsünü paylaştı.

Rusya'nın arzını kısma yönündeki hamleleri ve dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in tüketimi “yeniden canlandırmak ve genişletmek” için politikalar uygulamaya koyma sözü vermesinin ardından yükselişe geçen petrol fiyatları, Fed'in bir başka artış beklentisini değerlendirmesiyle dört haftalık kazancının ardından düştü. Brent petrolün varil fiyatı, cuma gününü 80,74 dolar seviyesinde tamamladı.

ÇİN VE HİNDİSTAN'IN TALEBİ PETROL FİYATLARINI ZİRVEYE TAŞIYACAK

Uluslararası Enerji Forumu Genel Sekreteri Joseph McMonigle, Hindistan ve Çin'in günde 2 milyon varillik talebinin petrol fiyatlarını yeniden 100 dolara çıkarabileceğine yönelik uyarılarının ardından Goldman Sachs'tan petrol fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. 

Bloomberg'de yer alan habere göre Goldman Sachs, Çin ve Hindistan'ın "tüm zamanların en yüksek" talebinin petrol fiyatlarını yeni zirveye taşıyacağına yönelik öngörüsünü paylaştı.

Petrolde ralli yeni başlıyor: Goldman'dan yeni zirve öngörüsü

PETROL'DE BÜYÜK BİR ARZ AÇIĞI BEKLENİYOR

Goldman Sachs Petrol Araştırma Bölümü Müdürü Daan Struyven CNBC’ye verdiği röportajında "Talebin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla, üçüncü çeyrekte günde yaklaşık 2 milyon varil olmakla birlikte ikinci yarıda oldukça büyük bir arz açığı bekliyoruz" diye konuştu.

Struyven, şu anda varil başına 80 doların hemen üzerinde olan Brent petrol için tahminlerinin yıl sonunda 86 dolara çıkması yönünde olduğunu söyledi.

ABD ham petrol üretiminin geçen yıl önemli ölçüde artarak günde 12,7 milyon varile yükseldiğini, öte yandan büyüme hızının 2023'ün geri kalanında yavaşlayacağını söyleyen Struyyen “ABD ham petrol arzı büyümesinin buradan günde sadece 200 varillik bir artış göstererek artış hızının oldukça önemli ölçüde yavaşlamasını bekliyoruz” dedi.

Struyven, G-20 enerji bakanları toplantısının ardından bir anlaşma olmamasının, uzun vadeli petrol talebi konusunda "çok önemli" bir belirsizliğe işaret ettiğini ileri sürdü.

Kaynak: Bloomberg

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...