Petroldeki Çin alevi akaryakıta indirimi getirdi: Motorin litresi 38 TL'nin altına sarktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Petroldeki Çin alevi akaryakıta indirimi getirdi: Motorin litresi 38 TL'nin altına sarktı

Ekonomi Haberleri

Çin ekonomisinde yaşanan endişeler petrol fiyatlarında kayıpları artırdı. Haziran ayından bu yana ilk kez haftalık kayıp vermeye hazırlanan Petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi. Zamların arıdndan Motorine beklenen

Petrol fiyatlarındaki yükselişle fiyat artışlarının yaşandığı akaryakıt fiyatlarında zamların aksine bu kez indirim geldi. Yüzde 100'e yakın artışın yaşandığı ve 40 TL'ye dayanan motorinin litresi 38 TL'nin altına sarktı.

PETROL HAFTALIK KAYBA İLERLİYOR

Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü kesintileriyle yükselişe geçen Brent Petrol, Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası uygulayacağına ilişkin endişelerin sağlam bir fiziksel piyasanın işaretlerini gölgede bırakmasıyla Haziran ayından bu yana ilk haftalık kaybına yöneldi. Haftalık kazanç serisine son veren ABD ham petrolü bu hafta yüzde 4'ten fazla değer kaybettikten sonra varil başına 79 doları gördü. Daha sonra toparlanan Brent Petrol, 80 doların üstünde fiyatlansa da Haziran ayından bu yana ilk kez kayıp vermeye hazırlanıyor.

MOTORİNE İNDİRİM TABELAYA YANSIDI

Geçen hafta cuma gününden itibaren 1 lira 80 kuruş zam gelen motorinin litresine beklenen indirim tabelaya yansıdı. 18 Ağustos Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresinde 1 lira 50 kuruş indirim yapıldı. İndirimin ardından motorin İstanbul'da 36.88 liraya, Ankara'da 37.37 liraya, İzmir'de 37.53 liraya geriledi.

BENZİNE VE LPG'YE İNDİRİM VEYA ZAM VAR MI?

Akaryakıt kalemlerinden benzine 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş zam yapıldı. LPG'ye ise en son 2 Ağustos Çarşamba günü 2 TL zam yapıldı. Benzin ve LPG (Otogaz) litre fiyatlarında indirim veya zam şu an için beklenmiyor.

18 AĞUSTOS CUMA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 37,71 TL
İstanbul motorin fiyatı: 36,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

 

Ankara benzin fiyatı: 38,23 TL
Ankara motorin fiyatı: 37,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 38,34 TL
İzmir motorin fiyatı: 37,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...