Rekabet Kurumu'ndan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'ya soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rekabet Kurumu'ndan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'ya soruşturma

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rekabet Kurumu, Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi Meta'ya soruşturma başlattı. Kurumun resmi sitesinden yapılan duyuru ile soruşturmanın gerekçesi açıklandı.

Rekabet Kurumu, teknoloji devi Meta için harekete geçti. Kurum, Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi olan Meta'ya Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma başlattığını duyurdu. 

KARARIN GEREKÇESİ

Rekabet Kurumunun internet sitesinde soruşturmaya ilişkin bir duyuru yayınlandı. Duyuruya göre; Meta Platforms, Inc'in, kullanıma yeni sunduğu Threads isimli uygulamayı, Instagram uygulamasıyla bağlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediğini tespiti amacıyla yapılan ön araştırma Kurulca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta Platforms Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

KURUM'DAN 'CEZA' UYARISI

Duyuruda, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanmaması gerektiği de belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...