Rekolte düşüşü alım fiyatını arttırdı! Litresi 190 lira

Rekolte düşüşü alım fiyatını arttırdı! Litresi 190 lira
Başlık ResmiRekolte düşüşü alım fiyatını arttı! Litresi 190 lira

Aydın'da zeytinyağının rekoltesinin düşük olması fiyatlara yansıdı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tarafından açıklanan fiyatlara göre nisan ayına kadar 140 TL olan 5 asit zeytin yağının alım fiyatı son bir ayda yüzde 35 artarak 190 TL'ye yükselirken cizemlik yemeklik yağ ise 305 TL olarak açıklandı.

Kaydet
|

Aydın'ın önemli ihracat ürünlerinden olan ve yüksek kaliteli zeytinyağının, bu yıl rekoltesinin düşük olması sebebiyle alım fiyatları arttı. Geçtiğimiz yıllarda düşük fiyatları nedeniyle üreticileri zorda bırakan ve pek çok çiftçinin maliyeti karşılamadığı gerekçesi ile ürünü ağacında bıraktığı zeytin meyvesi son açıklanan fiyatlarla kıymete bindi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tarafından açıklanan fiyatlar yaklaşık 2 yıldır zor günler yaşayan zeytin üreticinin umutlarını yeşertti. Son açıklanan rakamlara göre yemeklik zeytinyağı fiyatı 305 TL oldu.

DETAYLI FİYATLAR AÇIKLANDI

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın'da zeytinde sezonu hareketliliği sürerken, zeytinyağı fiyatları da açıklandı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tarafından açıklanan fiyatlara göre; yemeklik yağlarda 0,3 asit 305 TL, 0,5 asit 295, 0,8 asit 290 TL, 1 asit 265 TL, 1,5 asit 245 TL, 2 asit 225 TL olarak açıklandı. Diğer naturel sızma yağlarda ise; 0,3 asit 295 TL, 0,5 asit285 TL, 0,8 Asit 280 TL, 1 asit ham yağ ise 202 TL olarak açıklandı.

Rekolte düşüşü alım fiyatını arttı! Litresi 190 lira
Başlık ResmiRekolte düşüşü alım fiyatını arttı! Litresi 190 lira
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.