Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ruslar satın aldıkları evi eşe dosta kiraladı

Ruslar satın aldıkları evi eşe dosta kiraladı

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye’nin turizmini de vurdu.

Kaydet
a- | +A

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ‘yabancıya konut satışları’ verilerine göre Antalya, yabancıların ilgi gösterdiği il sıralamasında ikinci oldu. Bu kentte hem kiralar hem de satın alma fiyatları artarken, daha güvenli olduğu için savaştan kaçarak Türkiye’ye ve çoğunlukla Antalya’ya sığınan Ruslar ve Ukraynalılar, kiraladıkları ya da satın aldıkları evlerde eş dost akraba ağırlamaya başlayınca otellerde doluluk oranı yüzde 80’lerde kaldı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, pandemi sonrasında yabancıya konut satışının arttığını belirterek, bu durumunda yabancı turistin konaklama seyrini değiştirdiğini ifade etti. Atmaca, “Özellikle Antalya’da yabancıya çok fazla konut satışı oldu. Bu turist konusunda ciddi bir sorun olmaya başladı. Savaştan kaçanlar da ev alıp veya yıllık kiralama yapınca, konaklama seyri artık akraba veya eş dost yanına döndü. Ev alan veya kiralayanlar yabancılar iş için ülkelerine döndüğünde ‘evim boş, otele para vermek yerine bende kal’ çağrı yapmaya başladı. Yabancı turist de otelde para harcamak yerine yakınlarının yanlarında kalmaya başladı. O nedenle otellerdeki doluluk oranları artmadı” diye konuştu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise Antalya’ya gelen turist sayısının geçen yıla göre arttığına dikkat çekti. Kavaloğlu, “Temmuz ve ağustos ayları otellerde en fazla doluluk oranlarını yaşadığımız dönemlerdir. Ancak, en çok turist aldığımız ülkeler, Rusya, Ukrayna ve İran’dan gelen turistler farklı konaklama şekilleri geliştirdiler. Otellerin dışında kendilerine konaklara alanları buldular. Artık otellerde konaklamak yerine kiralık evlere veya yakınlarının yanlarında yöneldiler” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Akın akın geliyorlar: Sayıları 6 ayda 6 milyona ulaştı
HABER

Akın akın geliyorlar: Sayıları 6 ayda 6 milyona ulaştı

Seçim bitti, rezervasyonlar arttı
HABER

Seçim bitti, rezervasyonlar arttı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.