Asgari ücret zammı için üst düzey isimden açıklama: Cevdet Yılmaz 'uzlaşmaya' dikkat çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Son Dakika: Gelecek hafta toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde üst düzey isimden dikkat çeken açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 'uzlaşmaya' dikkat çekti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek hafta milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ara zammı görüşmek için toplanıyor. Toplantı öncesinde üst düzey isimden açıklama geldi.

CEVDET YILMAZ ASGARİ ÜCRET SORUSUNA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışının ardından basın mensuplarının asgari ücrete ilişkin sorularına yanıt verdi. "Uzlaşmaya'" dikkat çekan Yılmaz, “Asgari ücret müzakereleri başlayacak." dedi. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN 'UZLAŞMA' MESAJI

Yılmaz, “Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim. Şimdiden sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. 

AK Partinin kuruluşundan beri, çalışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman yanlarında olmak felsefesi olmuştur. Cumhurbaşkanımızın temel ilkesidir. Bundan sonra da aynı doğrultuda hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...