Son Dakika: Bakan Işıkhan'dan memura zam mesajı: Toplu sözleşme uzlaşı ile sonuçlanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: Bakan Işıkhan'dan memura zam mesajı: Toplu sözleşme uzlaşı ile sonuçlanacak

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor. Sendikalar tekliflerini açıklarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama geldi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için Temmuz'da yapılan zammın ardından yeni süreç başladı. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılında alacağı zam oranları 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ile belli olacak. 1 Ağustos'ta başlayacak görüşmeler öncesinde memur sendikaları tekliflerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sundu. Bakan Işıkhan'dan Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama geldi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN TOPLU SÖZLEŞME MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

"UZLAŞI İLE SONUÇLANACAK"

1 Ağustosta ilk toplantısı yapılacak olan 7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine kendisinin de katılacağını belirten Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın tekliflerini sunduğunu belirterek, “Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız” dedi.

Öte yandan Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KEKS zam teklifini açıkladı. Memur-Sen 2024 için refah payı dahil yüzde 70 zam isterken, Kam-Sen yüzde 100 zam talep etti. Yeni zam teklifi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonundan (KESK) ise en düşük memur maaşının eş, çocuk yardımı ve kira yardımıyla en az 45 bin liraya çıkmasını istedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...