Son dakika: Orta gelirliye sosyal konutta 81 il müjdesi! Bakan Kurum ilk kez adet açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Orta gelirliye sosyal konutta 81 il müjdesi! Bakan Kurum ilk kez adet açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Bakan Murat Kurum, orta gelirliye sosyal konut hakkında yeni bir açıklama yaptı. Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Dar gelirlilere sosyal konutta ilk temeller atıldı. Orta gelirli için ise planlamalar sürüyor. TOKİ eliyle yapılacak proje hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

PROJEYE İLİŞKİN GAZETECİLERE AÇIKLAMA

Bakan Kurum, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

81 İLİ KAPSAYACAK

100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planladıklarını söyleyen Kurum, "81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" dedi.

"YILDA 600 BİN KONUT ÜRETİLİYOR"

Orta gelirlilere yönelik bir kampanya olacağını ve bu ay açıklanacağını belirten Bakan Kurum, "İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor.

İnşallah tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz. Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz.

HAZİNE BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Düşük peşinat, uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Orta gelirliye sosyal konutta 81 il müjdesi! Bakan Kurum ilk kez adet açıkladıTOKİ eliyle yürütülecek 100 bin konutluk orta gelirli yönelik projenin yakında başlaması bekleniyor

DAR GELİRLİ İÇİN 500 BİN KONUT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 Ekim'de 17 ilde ilk temellerinin attığı 500 bin konutluk sosyal konut projesinin ilk 250 binlik etabı 2 yıl içinde bitecek. Kalan 250 bin adedin ise 2028'de tamamlanması öngörülüyor. Başvuruların sona erdiği sosyal konut projesine ilgi yoğun oldu. Toplamda 8 milyon civarında başvuru alan konut kampanyasında 5 buçuk milyon geçerli başvuru oldu. Projede Mart ayına kadar tüm kuraların bitmesi bekleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...