Son Dakika: Mehmet Şimşek Merkez Bankası'nın kararına açıklık getirdi: Enflasyon düşürmeye yönelik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: Mehmet Şimşek Merkez Bankası'nın kararına açıklık getirdi: Enflasyon düşürmeye yönelik

Ekonomi Haberleri

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın aldığı sadeleşme sürecine yönelik ek tedbirlere açıklık getirdi. Şimşek, atılan adımların enflasyona düşürmeye yönelik olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında aldığı yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Taşıt kredilerinden ticari kredilere, kredi kartlarından ihracat desteğine yönelik atılan adımlara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek, Merkez Bankası'nın kararının enflasyonu düşürmek için olduğunu belirtti.

"KAYNAKLAR İHRACATA VE YATIRIMLARA"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam edildiğini söyledi. Bakan Şimşek, "Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dursun25 Temmuz 2023 12:35

Niyet ve çaba güzel bundan şüphemiz yok. Ancak: 1-Petrol yükselmeye devam ettikçe, 2-Döviz yükselmeye devam ettikçe, 3-Ve bu yükselişleri başka bir sürü yersiz konuları bahane edip istediği gibi fiyat düzenlemesi yapan esnaf (her sektör için geçerli) oldukça enflasyonun düşmesini beklemek biraz gerçekçi olmuyor sanki. Saygılarımla...

Sonraki Haber Yükleniyor...