Tekneler karada yarıştı, fiyatları 50 bin TL İle 150 milyon TL arasında değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tekneler karada yarıştı, fiyatları 50 bin TL İle 150 milyon TL arasında değişiyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Denizcilik sektörünün önemli buluşmalarından Boshphorus Boat Show, birbirinden lüks teknelerin şovuna sahne oldu. Önceki gün kapılarını açan ve 24 Şubat’a kadar devam edecek fuarda fiyatları 50 bin TL ile 150 milyon TL arasında değişen birçok tekne sergilendi.

Yat ve Tekne Endüstri Derneği (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu “Fuarda teknolojik tekneler, özel yapım yatlar, deniz oyuncakları gibi denizcilikle anılan her şeye bu fuarda ulaşılabilecek. Fuar, 3 milyar avroluk büyüklüğe ulaşan sektörümüze büyük bir katkı sunacak. 8 günde 65 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği yetkilileri ile birçok sektör temsilcinin katıldığı açılışta konuşan Bekiroğlu “Türkiye çok önemli bir yat üreticisi. Dünya çapında yatlar, tekneler sergileniyor bu fuarda. Kapalı alan olduğu için giremeyen tekneler ise Ataköy Marina’da meraklısıyla buluşuyor” dedi.

Fuarda ilgi çeken modellerden biri, 14 kişinin ağırlandığı, yakıt deposu 3 bin litrelik olan Bluegame BGX 63, 30 knot hız yapabiliyor. 
Hataylı öğrencilerin yaptığı balıkçı teknesi de fuarın en fazla ilgi gören modellerinden oldu. 

150 MİLYON LİRALIK YAT

Fuarın en büyüğü, Azimut 78 Fly, 23,64 metreyle fuarın en büyüğü konumunda. 4+1 kabin seçeneği sunulan tekne, 33 knot hıza ulaşabiliyor. Mutfak ve mürettebat için tamamen bölünmüş alanları da olan teknenin fiyatı tam 150 milyon lira.

Tekneler karada yarıştı, fiyatları 50 bin TL İle 150 milyon TL arasında değişiyor

EN BÜYÜK YERLİ

Fuarın en büyük yerli üretim teknesi Mazu 52, Mazu Yachts’ın 52 feet’lik modeli. 1 milyon 500 bin avroluk değere sahip, 2 bin litre yakıt kapasiteli teknenin boyu 15,8 metre, eni ise 4,6 metre.

EL YAPIMI İÇ MİMARİ

Squadron 68, el yapımı iç mimariye entegre edilen son teknolojilerle donatılmış bir motor yat. Yakıt kapasitesi 4 bin 177 litre. 21,12 metre uzunlukta.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...