Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Topraksız cam serada ilk hasat! Çöpten sağladığı enerji ile domates üretti

Topraksız cam serada ilk hasat! Çöpten sağladığı enerji ile domates üretti
Başlık ResmiTopraksiz cam serada ilk hasat! Çöpten sagladigi enerji ile domates üretti

Biotrend ve Maven Tarım tarafından 135 milyon liralık yatırımla Sivas’ta hayata geçirilen topraksız cam serada yetiştirilen domatesler ilk meyvelerini verdi.

Kaydet
a- | +A

Domateslerin üretimi Hindistan cevizi kabuklarında gerçekleştirilirken, seranın ısı ise Biotrend tesisinde çöpten elde edilen enerji kullanıldı. Adını “SİVAS” ile “SERA” kelimelerini birleşmesinden alın “Sivera” domatesleri Hollanda’ya yola çıktı.

Topraksız cam serada ilk hasat! Çöpten sağladığı enerji ile domates üretti
Başlık ResmiTopraksız cam serada ilk hasat! Çöpten sağladığı enerji ile domates üretti

Sivas’ta 50 dönümlük alanda üretim yaptıklarını belirten Biotrend Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Nalçacıoğlu “Dünyadaki en son üretim teknolojisinin kullanıldığı bu sera, yenilenebilir enerji kaynağı olarak; evsel atıklardan çıkan biyogazı kullanarak, elektrik üreten motorlardaki ceket suyu ve bacasından çıkan atık ısının bir arada kullanıldığı Türkiye’nin ilk modern sera projesi olma özelliğine sahip. 135 milyon TL’ye mal olan bu yatırımın ilk hasadında 40 ton domates elde ettik. Bu domateslerin 11 tonunu yerli pazara ve paydaşlarımıza gönderdik. Geriye kalan 19 ton ile ilk ihracatımızı Hollanda’ya gerçekleştirdik. 2024 yılını 1.500 ton ile kapatmayı öngörüyoruz” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.