TPAO Başkanı Karadeniz gazında işin sırrını açıkladı: "Çılgın Türkler"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TPAO Başkanı Karadeniz gazında işin sırrını açıkladı: "Çılgın Türkler"

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı arifesinde ilk ateşin yakılmasıyla 710 milyar metreküplük Karadeniz doğalgazı hanelerde kullanılmaya başlanıyor. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin gazın bu kadar süre içinde karaya ulaştırmasındaki işin sırrını açıkladı. Bilgin, "Çılgın Türkler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020'de, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfinin Karadeniz'de gerçekleştirildiğini açıklamıştı. İlk etapta 2100 metre derinlikte 320 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervi daha sonraki keşiflerle 710 milyar metreküpe ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı arifesinde ilk ateşin yakılmasıyla 710 milyar metreküplük Karadeniz doğalgazı hanelerde kullanılmaya başlanacak. 

"ÇILGIN TÜRKLER"

20 Nisan'da gerçekleştirilecek tören öncesinde gazın karaya çıkarılmasında büyük payı olan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den yeni açıklama geldi. Gazın 3 yıl gibi kısa bir sürede karaya çıkarılmasının sırrını açıklayan Bilgin,"Çılgın Türkler" dedi.

haber7'de yer alan habere göre Bilgin, şunları söyledi:

"20 Nisan itibari ile aslında Türkiye yerli gazı kullanmaya başlayacak. Bu bir süreç ve yolculuk meselesi. 2030 yılına gelindiğinde milletimizin ve ülkemizin gaz ihtiyacının tamamını karşılayacak planlamının ilk aşaması."

"Gaz üç yılda karaya nasıl ulaştı?" sorusuna Bilgin "Çılgın Türkler" cevabını verdi.

KARADENİZ'DE GAZ KEŞFİNİN TARİHÇESİ

TPAO, Ağustos 2020'de Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküplük bir doğal gaz keşfi gerçekleştirdi. Ekim 2020'de Tuna-1 kuyusundaki sondaj tamamlandığında, kuyudaki rezerv miktarı 85 milyar metreküplük revizyonla 405 milyar metreküp olarak güncellendi.
Haziran 2021'de Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir rezerv keşfi gerçekleştirildi. Yeni keşiflerle Karadeniz'deki toplam doğal gaz rezervi 540 milyar metreküpe ulaştı.

Aralık 2022'de ise söz konusu rezerv DeGolyer & MacNaughton adlı bağımsız kuruluşun yeniden değerlendirme çalışması sonucu 652 milyar metreküp olarak tekrar güncellendi ve Çaycuma-1 kuyusunda 58 milyar metreküplük yeni bir rezerv keşfi daha gerçekleştirildiği açıklandı.
Böylece Karadeniz'deki toplam rezerv miktarı Aralık 2022 itibarıyla 710 milyar metreküpe ulaştı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...