TPAO Başkanı açıklama yaptı, Karadeniz gazı evlere geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TPAO Başkanı açıklama yaptı, Karadeniz gazı evlere geliyor!

Ekonomi Haberleri

Karadeniz doğalgazı için TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den müjdeli bir haber daha geldi. Bilgin mayıs ayı başında Karadeniz gazının tamamen sisteme verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 20 Nisan'da ilk ateşi yakılacak olan 710 milyar metreküplük Karadeniz doğalgazı için TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den müjdeli bir haber daha geldi. Zonguldak'ta Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde Karadeniz gazında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgin, tüm testlerin tamamlandığını ve mayıs ayı başında Karadeniz gazının tamamen sisteme verileceğini söyledi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR"

Tesiste, Karadeniz gazının devreye alınmaya hazır hale gelmesiyle birlikte güvenlik tedbirlerinin de artırıldığını kaydeden Bilgin, "Bu geceden itibaren güvenlik uygulamalarımız en üst düzeyde başlayacak" dedi.

Bilgin, ilk fazda günlük 10 milyon metreküp doğal gaz üretimiyle hane halkının ihtiyacının karşılanacağını dile getirerek, "Faz-2 ile Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacağız. Faz-3 devreye girdiğinde, 2028'de günlük üretim 60 milyon metreküp olacak." diye konuştu.

20 NİSAN'DA KARAYA ÇIKACAK

Fatih Sondaj Gemisi'nin tespit ettiği doğal gaz 20 Nisan'da karaya çıkacak. Mayıs ayında hanelere ulaşacak gaz için düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak.

ERDOĞAN: YENİ MÜJDELER VERECEĞİM

Bugün cuma namazı çıkışı Karadeniz gazıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğal gazın karaya çıkarılma töreninin arefe günü olacağını ve törende de bazı yeni müjdeler vereceğini duyurdu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...