Trabzon Havalimanı'nda tarihi rekor! Dış hatlar iç hatları da geçti...
Trabzon Havalimanı’nda bir günde 150 uçak trafiğiyle tüm zamanların en yüksek günlük rekoru kırıldı. 81 dış hat uçuşuyla uluslararası trafik, 69 uçuşun gerçekleştiği iç hatları geride bıraktı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nda 21 Ağustos Cuma günü 150 uçak trafiği gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakam, havalimanında bir günde kaydedilen en yüksek uçak trafiği olarak tarihe geçti.
TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK GÜNLÜK TRAFİĞİ
Yaz sezonunun yoğunluğuyla birlikte Trabzon Havalimanı'ndaki hava trafiğinde de dikkat çekici artış yaşandı. Bakan Uraloğlu, 150 uçak trafiğiyle havalimanında tüm zamanların günlük rekorunun kırıldığını belirtti. Söz konusu gün iç hatlarda 35 iniş, 34 kalkış olmak üzere toplam 69 uçak trafiği gerçekleşti. Dış hatlarda ise 43 iniş ve 38 kalkış yapıldı. Böylece dış hat uçuşlarının toplamı 81'e ulaştı.
DIŞ HATLAR İÇ HATLARI GERİDE BIRAKTI
Trabzon Havalimanı'ndaki toplam 150 uçak trafiğinin 81'ini dış hat uçuşları oluşturdu. Böylece dış hat trafiği, 69 uçuşun gerçekleştiği iç hatları geride bıraktı. Uraloğlu, dış hatların toplam trafiğin yarısından fazlasını oluşturduğuna dikkat çekerek, Trabzon'un uluslararası hava ulaşımındaki konumunun güçlenmeye devam ettiğini ifade etti.
