Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşmaya imza atıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşmaya imza atıldı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ülkeleri turu dün başladı. 200 iş adamı ile gerçekleştirilen ekonomi çıkarmasında ilk durak Suudi Arabistan oldu. Görüşmeler sonucunda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşmaya imza atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 200 iş adamı ile Körfez ülkelerine ekonomi çıkarması yaptı. İlk durak Suudi Arabistan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman arasında samimi diyalogların yaşandığı görüşmelerde yeni anlaşmalara imza atıldı.

SELMAN TOGG İLE ERDOĞAN'I OTELİNE BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından resmi törenle karşılandı. Görüşme sonrası Veliaht Prens Muhammed bin Selman kendisine hediye edilen TOGG ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı oteline bıraktı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşmaya imza atıldı

5 YENİ ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın başkanlık ettiği heyetler arası görüşmelerde Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, doğrudan yatırım, savunma sanayii, enerji, savunma ve iletişim alanlarında 5 yeni anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşmaya imza atıldı

"SUUDİLER DE BAYKAR SİHASI ALACAK"

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Salman, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Türk şirketi Baykar’dan drone satın almak için iki anlaşma imzalandığını açıkladı. Açıklamada bakan, “Krallığın silahlı kuvvetlerinin gücünü artırmak, savunmayı ve üretim kapasitesini kuvvetlendirmek için anlaştık” dedi. Salman ayrıca iki ülke arasında savunma işbirliği planının da imzalandığını duyurdu.

300 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM HEDEFİ

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Falih, 2030 kapsamında toplamda 3 trilyon Suudi Riyali (810 milyar dolar) ve 300 milyar dolarlık çeşitlendirilmiş yatırım hedeflediklerini söyleyerek, “Yatırımlarımızda Türk özel sektörünün de bulunmasını çok önemsiyoruz. İki ülkenin özel sektörünün güçlerini bir araya getirince ne kadar büyük bir güç ortaya koyacağımızı düşünemiyorum” dedi.

İşte Suudi Arabistan'la yapılan anlaşmalar...

- Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih tarafından imzalandı.

- Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enformasyon Bakanlığı Arasında İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Suudi Arabistan Medya Bakanı Salman bin Yusuf Al-Dawsari imza attı.

- Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Savunma Bakanlığı Arasında İşbirliğine İlişkin Uygulama Planı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman Al-Suud tarafından imzalandı.

- Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanlığı arasındaki Enerji Alanında Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Al-Suud tarafından imzalandı.

- Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Baykar Arasında İşbirliği Sözleşmesi'nde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari'nin imzaları yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...