Türkiye Sigorta, 2023’te 3 haneli büyüdü 20,9 milyar hasar ödedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye Sigorta, 2023’te 3 haneli büyüdü 20,9 milyar hasar ödedi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçen yılı yüzde 136 büyüme ve 60 milyar TL prim üretimi ile kapatan Türkiye Sigorta, bu yıl da enflasyonun üzerinde büyüme sağlamayı hedefliyor.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ -  Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, 2023’te de sektör liderliklerini sürdürdüklerini belirterek, “2024’ü kendimiz için ‘verimlilik yılı’ olarak görüyoruz. Hem hayat hem hayat dışında liderliğimizi pekiştireceğiz. Şarjlarımız dolu, 2024’e hazırız. Amacımız OVP’deki beklenen enflasyonun üzerinde büyümek” açıklamasını yaptı. 14 milyon müşterileri olduğu bilgisini veren Çakmak, büyük depremin yaşandığı yıl kasko branşında yüzde 255, sağlıkta yüzde 221, yangın ve doğal afetler branşında yüzde 207 büyüdüklerini ifade ederek, “Hemen her branşta yüzde 100’ün hatta kimilerinde yüzde 200’ün üzerinde artışlar görüyoruz. Kaza sigortalarında yüzde 36; yangın ve doğal afet ile tarım sigortalarında ise yüzde 20’nin üzerindeki pazar paylarımızla birinci konumdayız” diye konuştu. Geçen yıl 20,9 milyar TL hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini anlatan Çakmak, şöyle konuştu: Deprem sonrasında bölge insanımıza muallak hasarlar dâhil 6,5 milyar TL hasar ödemesi gerçekleştireceğiz. Hayat sigortası tarafında ise 378,3 milyon TL ödeme yaptık. Depremden bugüne bölgede toplam 1 milyon 742 adet poliçe kestik. Bu toplam poliçe üretimimizin yüzde 13’ünü oluşturuyor.

KARLILIKTA 6 KAT ARTIŞ

Geçen yıl kârlılıklarında 6 kat artış yaşandığını ifade eden Taha Çakmak, “Piyasa değerimiz, bir yılda 774 milyon ABD dolarından 1,8 milyar ABD dolarına yükseldi ve sigortacılık sektörünün en değerli halka açık şirketi ünvanını korumayı sürdürdük” dedi.

ASTRONOTU SİGORTALADI

Türkiye’nin birçok millî projesini sigortaladıklarını anlatan Taha Çakmak, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın sağlık sigortasının da Türkiye Sigorta tarafından yapıldığını ifade etti. 13 Nisan 2023’te yapılan sigorta Nisan 2024’e kadar geçerli olacak. 

DEPREM İLLERİNE SAHA

Basketbolun gelişimine katkı sunduklarını söyleyen Çakmak, ‘Spor birleştirir, birlik ise iyileştirir’ yaklaşımıyla kısa bir süre içinde deprem bölgesindeki dört ilde Basketbol Federasyonu iş birliğinde basketbol sahaları kurmaya hazırlandıklarını ifade etti

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...