Ücretsiz seyahat desteği yüzde 50 arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ücretsiz seyahat desteği yüzde 50 arttı

Ekonomi Haberleri

Toplu taşımada araç sahiplerinin 'maliyet' yakarışı karşılık buldu, ücretsiz seyahatler için verilen destekler yüzde 50 arttı. Ankara ve İstanbul’da destek 4 bin 500 liraya yükselirken, diğer büyükşehirlerde destek 3 bin 375 lira oldu.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Ulaşım aracı sahiplerinin, taşıma maliyetleriyle ilgili şikâyetleri devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı araç sahiplerine verilen destekte Nisan ayının ardından yeniden düzenlemeye gitti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz taşıyan ve belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine yapılan gelir desteği ödemeleri, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yüzde 50 artırıldı.

DENİZ ULAŞIMI İÇİN AYLIK 3 BİN 375 LİRA DESTEK

Buna göre; şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 2 bin 250 lira olan destek ödemesi miktarı 3 bin 375 liraya çıkarıldı.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2 bin 992 lira 50 kuruş ise 4 bin 500 liraya, diğer büyükşehirlerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2 bin 250 liralık destek 3 bin 375 liraya yükseltildi.

Büyükşehir olmayan illerde ise şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık bin 800 liralık destek 2 bin 700 liraya çıkarıldı.

2015'TEN BERİ 1,66 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı bireylerin şehir içinde kara yolu, deniz yolu, demir yolu, özel halk otobüsleri ve deniz ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlayan ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında 2015 yılından günümüze kadar 1 milyar 662 milyon lira gelir desteği ödemesi yapıldı.

Akaryakıt ve hizmet maliyetlerini dikkate alan Aile ve Sosyal Hizmetler ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları, konuya ilişkin 1 Nisan’da da gelir ödemelerinde ücret artırımına gitmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...