Zam iptal! Airfryer ve fritözler gözetim kapsamından çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zam iptal! Airfryer ve fritözler gözetim kapsamından çıkarıldı

Ekonomi Haberleri

İthalatında gözetim uygulanacak elektrikli ev cihazları listesinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde, ithalatta gözetim kapsamına alınan ve birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözlerin listeden çıkarıldığı kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle ithalatında gözetim uygulanacak elektrikli ev cihazları listesi paylaşıldı. Yayımlanan karara göre ticari cihaz kapsamına, Airfryer, robot süpürge, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocak, ısıtıcı, şarjlı süpürgeler ve ekmek kızartma makineleri gibi ürünlerin dahil olduğu binirken, listede değişikliğe gidildi. Bu kapsamda gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı.

RESMİ GAZETE'DE DUYURULDU

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğe göre, 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle gözetim kapsamına alınan birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğe göre, 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle gözetim kapsamına alınan birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı.

22 NİSAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Düzenlemeyle ayrıca, birim gümrük değeri 10 doların altında olan mutfak mikserleri için öngörülen gözetim uygulaması detaylandırılarak, bu ürünün 3 litre ile 10 litre arasında hacme sahip ve 80 doların altında birim gümrük kıymetini haiz olanları gözetim uygulamasına dahil edildi. Değişiklikler 22 Nisan'da yürürlüğe girecek.

İthalatta gözetim uygulaması, bir malın ithalatının piyasadaki diğer üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar veya şartlarda piyasaya sürülmesinin engellenmesi için Ticaret Bakanlığınca ithalat malları denetimi yapabilmek adına kurulmuş bir düzenleme olarak tanımlanıyor.

 Düzenleme nedeniyle giriş ve orta segmentteki airfryler için ortalama 2 bin lira zam gelmesi bekleniyordu.

Zam iptal! Airfryer ve fritözler gözetim kapsamından çıkarıldı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...