Dünyanın merkezi İstanbul olacak

Dünyanın merkezi İstanbul olacak

EMLAK Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: İstanbul'daki gelişmeler dur durak bilmiyor. İstanbul dünyanın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir ve Sultanbeyli'de yeni metro projeleri yapacak. Cendere'de 700 bin metrekarelik yeni park ile Haliç Tersanesi'nde Bilim-Teknoloji ve İnnovasyon Merkezi kurulacak. 2019 yılında 11 milyon kişinin raylı sistem kullanacağı İstanbul'da trafiğin her geçen gün rahatlaması planlanıyor.Bahçeşehir ve Ispartakule'nin nbsp;
Gayrimenkulleri Büyük Değer Kazanacak
2014 yılı bütçesi İBB Meclisi tarafından kabul edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgede yaşayan vatandaşların yoğun ısrarı üzerine Bahçeşehir ve Sultanbeyli'ye metro yapacak. Bölgedeki konut projelerine de büyük değer kazandıracak çalışmalar, şimdiden dikkat çekiyor.
Bahçeşehir Ve Sultanbeyli'ye Metro Geliyor
İstanbul için metro hattının önemine vurgu yapan Topbaş, "Bahçeşehir ve Sultanbeyli'deki vatandaşlarımız ısrarla metro talep ediyor, Sancaktepe'den Sultanbeyli'ye 6.5 kilometrelik metro hattını ilave edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşmek suretiyle Bahçeşehir'e raylı sistemin ulaşmasıyla ilgili çalışmayı da tamamlayacağız. Bizim 2019 yılına kadar 400 kilometre raylı sistemi tamamlayıp tamamlayamayacağımız tartışılırken biz böylece 400 kilometrenin de üzerine çıkıyoruz" dedi.
İstanbul'da en büyük yatırımı çevreye ve ulaşıma yapacakalarını belirten Topbaş, su havzalarında yaptıkları kamulaştırmanın 23 milyon metrekareye ulaştığını ve çevreyi koruma amaçlı bu çalışma için yaklaşık 1 milyar dolar harcadıklarını açıkladı. Şirket ciroları da dahil İBB konsolide bütçesinin 25 Milyar 730 milyon TL olarak belirlendiğini dile getirdi.
Hedefimiz Metrokent
Topbaş "Metrokent hedefine çok yakınız. Göreve geldiğimizde 400 bin kişi raylı sistem kullanırken bu yıl sonu itibariyle 2 milyona ulaşmış olacağız. Bu sayı 2016 yılında 7 milyon, 2019 yılında ise 11 milyona ulaşacak." dedi.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
Altı projesiyle dikkat çekiyor
Ispartakule'nin en büyük yatırımcısı İhlas Yapı A.Ş. Bizimevler markalı altı projesi ile dikkat çekiyor.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
Ispartakule'de ayrıcalıklar sunuyor
Artaş Grubu. Avrupa Konutları markalı üç projesi ile Ispartakule'de ayrıcalıklar sunuyor. nbsp;

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
METROBÜS GÜZERGAHINA METRO YAPILACAK
Metrobüsün kapasitesinin üzerinde çalıştığını belirten Topbaş, "Metrobüsün artık dönüşmesi gerekiyor. Metrobüs hizmet vermeye devam edecek ama aynı güzergahta metro sistemini de hayata geçireceğiz" dedi.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
Emlak Konut GYO 637 milyon TL'lik arsayı satışa çıkarıyor
Emlak Konut GYO, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazını arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi çıkardı. Arsanın ihalesi 24 Aralık'ta gerçekleştirilecek.
Emlak Konut GYO, uzun bir süreden bu yana ihaleye çıkarılması beklenen Kazlıçeşme'deki 11 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip olan arsasını nihayet satışa sundu. İmar planlarında turizm, ticaret alanı, konut, dini tesis alanı ve eğitim alanı gibi karma kullanım fonksiyonları bulunan arsanın 225 bin 906 metrekare inşaat yapım izni bulunuyor. nbsp;
Arsanın değeri 637 milyon lira
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bağımsız şirketlere Mart 2013'te gayrimenkul değerleme raporu hazırlatarak arsanın değerini 637 milyon 200 bin lira olarak açıklamıştı. nbsp;Kazlıçeşme Mahallesi 774 ada 31 parselde 126 bin 935 metrekare, 6 adada da 11 bin 360 metrekare olmak üzere toplam 138 bin 295 metrekarelik arsa Emlak Konut GYO tarafından satın alarak portföye eklenmişti. Emlak Konut GYO bu arsaların 127 bin 920 metrekarelik kısmını TOKİ'den satın almıştı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamalarda bu arsanın önemine değinerek, yıl sonuna kadar satışa çıkarılacağını dile getirmişti. nbsp;
Arsanın kuzey doğu tarafından Zeytinburnu Belediyesi sosyal tesisleri uzanırken kuzey-kuzey batısını Demirhane Caddesi kapatıyor. Parselin güney kısmında ise Sahil Kennedy Caddesi ve Marmara Denizi yer alıyor.
Sektörün Devleri Talep GÖSTERİYOR
İstanbul'un en değerli noktalarından biri olan arsa için Süleyman Çetinsaya, Ali Ağaoğlu, Aziz Torun, Uğur Dumankaya ve İnanç Kabadayı gibi sektörün dev isimleri talepte bulundu.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
WROOF metrekaresi 2 bin 500 TL'den satışa çıktı!
Erguvan İnşaat- Demirbaş Yapı Ortaklığı'nın Kurtköy'de 77 milyon TL ciro öngörüsü ile hayata geçirdiği 206 konut ve 5 ticari alandan meydana gelen WROOFKurtköy projesi, 18 Kasım Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Kurtköy'ü kendilerine mesken tutan iki genç ortak, WBahçe projesinden sonra WROOF Kurtköy projesini de yine aynı bölgede hayata geçirme kararı aldı. WROOF, 12 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde 33 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. İnşaatına Kasım 2013'de başlanan projenin Aralık 2015 tarihinde sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 1500 metrekare ticari alanın yer aldığı proje, 9 katlı 2 blokta toplam 206 konut ve 5 adet ticari alandan meydana geliyor.
"Üçüncü proje yolda"
Kurtköy'ü kendilerine üs seçtiklerinin altını çizen Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, "İlk projemiz W Bahçe büyük bir ilgi gördü. Projedeki konutların neredeyse tamamının satışı gerçekleşti. 77 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz WROOFKurtköy projemizin de yüzde 30'unu lansman öncesinde sattık. Üçüncü projemiz ise yolda, projeler ardı ardına gelmeye devam edecek. Kurtköy'de toplam 7 projede 400 bin metrekarelik inşaat yapmayı planlıyoruz" dedi.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
210 bin TL'ye doğayla iç içe hayat
ALM İnşaat'ın Kocaeli Karamürsel bölgesinde inşa ettiği Naturalm Çiftlik Evleri'nde doğa ile iç içe yaşama fırsatı sunuluyor. 45 bin metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılan proje 45 villadan oluşuyor.
3 farklı villa tipinin yer aldığı Naturalm Çiftlik Evleri'nde ilk etapta teslimler devam ederken projenin tamamı 2014 yılının yaz aylarında tamamlanacak.
Geniş alanda lüks daireler
Naturalm Çiftlik Evleri'nde A tipi villalar 800 metrekare alan üzerine kuruluyor. Bu konutlar 240 metrekare alana sahip ve 5+1 şeklinde inşa ediliyor. B tipi konutlar 600 alan üzerine 154 metrekare 4+1 ve C tipi konutlar 400 metrekare alan üzerine 104 metrekare 3+1 şeklinde tasarlandı.
CAZİP ÖDEME KOLAYLIKLARI
Naturalm Çiftlik Evleri projesinde 104 metrekarelik konutlar 210 bin liradan, 154 metrekarelik konutlar 284 bin liradan ve 204 metrekarelik metrekarelik konutlar 374 bin liradan başlıyor. Daire sahibi olmak isteyenler için cazip ödeme kolaylıkları sunuluyor.

nbsp;Dünyanın merkezi İstanbul olacak
Fethin 560. yılında, Eminevim'den 5YÜZ60 Kurtköy...
1991 yılından bu yana kendine özgü sistemiyle 60.000'in üzerinde aileyi faizsiz bir şekilde ev sahibi yapan Eminevim, İstanbul'un fethinin 560. yılında Kurtköy'de 560 daireden oluşan 5YÜZ60 Kurtköy isimli bir proje sunuyor. Kalite ve şıklığın yansıtıldığı mimarisiyle, uygun fiyat politikasıyla dikkat çeken projenin satışlarına başlandı. Eminevim güvencesi ile sunulan 5YÜZ60 Kurtköy, İstanbul'un hızla gelişen, modern yüzü olmaya aday Kurtköy içinde farklılıklarıyla dikkat çekiyor. nbsp;Daire tipleri 1+0, 1+1, 2+1, Teraslı 3+1 olarak tasarlandı. Daireler 44 m2'den başlayıp 170 m2+120 m2 teras olarak çok çeşitli seçeneklerin sunulduğu projede 72 aya kadar faizsiz taksitlendirme imkanı sunuluyor.

EMLAK
NECMi ÇiÇEKÇi
necmi.cicekci@tg.com.tr / www.emlaktasondakika.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...