Antalya’nın akıllı kenti ödüllendi

Antalya’nın akıllı kenti ödüllendi

EMLAK Haberleri

Sur Yapı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapımına hızla devam ettiği ‘yeni şehir’ yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Projede ilk etabın kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanırken ikinci etapta da hafriyat işlerinde büyük mesafe katedildi. Öte yandan Sur Yapı Antalya Projesi, Avrupa Birliği’nin 2020 programında “Akıllı Kent” olmak için 17 proje içinde ilk 3’e girdi. Firma, MatchUP Akıllı Kent Kepez Santral Projesi’yle AB’den 5 milyon avro hibe desteği sağladı. Sağlanan bu hibeyle, akıllı aydınlatmalar, elektrik enerji depolama ve üretim alanları, akıllı yönetim uygulamaları, akıllı sayaçlar, açık alanda ücretsiz wifi hizmeti gibi 42 farklı Akıllı Kent Uygulaması gerçekleştirilerek örnek bir akıllı kent inşa edilecek.  Proje alanında konut adalarının yanı sıra 11 adet okul, 3 adet sağlık ocağı, 3 adet cami, organik pazar yeri, spor ve kültür merkezi, hastane, müze alanı, alışveriş merkezi ve şehir parkı yer alacak.
Sur Yapı Antalya Projesi, dünyanın en saygın tasarım yarışmaları arasında yer alan Green GOOD DESIGN ödülüne de layık görüldü. Proje, bu kapsamda ‘‘NEW KEPEZ GREEN HUB’’ (YENİ KEPEZ YEŞİL MERKEZ) teması ile 2018 Green GOOD DESIGN ödülünü almaya hak kazandı.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...