Binamız sağlam mı testine 40 bin başvuru

Düzenleyen:
Binamız sağlam mı testine 40 bin başvuru

EMLAK Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri İstanbul’da meydana gelen 5,8’lik depremin ardından 40 binin üzerinde vatandaşın oturdukları kendi binaları için inceleme ve yeterlilik testi talep ettiğini açıkladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ -  Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire Başkanlığı Zemin Etüt Şube Müdürü Hüseyin Alan, son İstanbul depreminde ortaya çıkan manzaranın toplumun depreme hazır olmadığını gösterdiğini ifade etti. Alan, depremden sonra 40 binin üzerinde vatandaşın binalarının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda başvuruda bulunduğunu kaydederek “Özellikle İstanbul depreminin gerçekleşmesinden sonra kamuoyunda artık hepimizin bildiği ‘biz ülke olarak depremlere hazır mıyız?’ sorusunun cevabı aslında hazır olmadığımızı bir şekilde gösterdi. Son günlerde basın yayın organlarında sıkça gündeme geldiği üzere çok sayıda eksikliğimizin olduğu görülüyor. Bu eksikliklerin en önemlisi, depremler öncesi yapmamız gereken hazırlıkların eksikli yapıldığını veya zamanında yapılmadığını gösterdi bize. Bakın kısa önce gerçekleşen depremde İstanbul’da çok sayıda yapının ağır hasarlı olduğu, hatta  korku ve panikle 40 binin üzerinde vatandaşımızın kamu kurum ve kuruluşlarına başvurarak kendi binalarının da incelenmesi ve yeterliliğin test edilmesi konusunda bir çalışma yürütülmesi talep etmişler. Toplumun büyük bir kesiminin kendi oturduğu konutun veya kullandığı yapının depreme hazır olup olmadığı veya bir deprem esnasında nasıl bir davranış gösterdiğine ilişkin önemli bir kaygı ve korku içerisinde olduğunu gösteriyor. Şimdi de toplanma alanları gündeme geldi. Bu da son derece önemli. Bugün itibarıyla bunlara ihtiyacımız olmayabilir ama bir deprem esnasında yoğun bir ihtiyacımız olacak. Bugünden planlama yapmak gerekiyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...