İbrahim Hacıosmanoğlu, ''CHP yola geliyor'

/ Kaynak: DHA
İbrahim Hacıosmanoğlu, ''CHP yola geliyor'

FUTBOL Haberleri  / DHA

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, CHP ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün kuruluşunun 46'ncı yıldönümü törenlerinden sonra yaptığı açıklamada CHP 'yi eleştirerek, "Siz muhalefet partisi lideri olabilirsiniz ama haddinizi bileceksiniz! Mertlikten, yiğitlikten bahsetmek, CHP'nin Grup Başkanvekilinin haddi değildir. O mertlik de, yiğitlik de bizde var. Ama görüyorlar ki Trabzonspor tepki vermeye başladı onlar da yola gelmeye başladılar" dedi. nbsp;Trabzon Valiliği önünde düzenlenen Trabzonspor'un 46'ncı kuruluş yıldönümü törenine Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Şaban Bülbül, eski ve yeni yönetim kurulu üyelere ile vatandaşlar katıldı. Törende Divan Başkanı Ali Özbak ve kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu.


ESKİ BAŞKANLARA GÖNDERME YAPTI
Anma töreninde konuşan Hacıosmanoğlu, törene katılımın az oluşundan yakındı, "Trabzonspor'un 46'ncı kuruluş yılı inşallah Trabzonspor'a hayırlı olur. İsmine yakışan başarıları bu yıl içinde yakalarız. 20 milyon üyesi olan ve bu şehirdeki birçok kişinin yönetimde görev yaptığı ama başkanlarının daha önceden bu tür toplantılara katılmadığı için katılımın az olduğu bir tören oldu. Katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.


CHP'YE ELEŞTİRİLER
Tören sonrası basın mensuparının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, CHP'yi de eleştirdi. CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un, "AK Parti'den aday olsun" açıklamasını yanıtlayan Başkan Hacıosmanoğlu, siyasi görüşleri olmadığını belirterek şunları söyledi: "Biz Türkiye'de temiz, ahlaklı futbol istiyoruz. Hiçbir partinin muhalefet liderini haksız yere hedef almıyoruz. Dün haber gönderdiler. CHP Grup Başkanvekili haddini aşarak, Trabzonspor başkanı hakkında cümleler kurmuş genel başkanlarını savunarak. Partinin içerisinde 'Halk' yazan, halkı temsil ettiğini söyleyen bir partinin lideri, bizim hakkımızı gasp eden emek hırsızı cezaevinden çıktığında gidip kulüpte ziyaret edip formasını almıştır, 'Sen komploları yendin, biz yenemiyoruz' diye. Daha sonra UEFA kararının ardından, 'UEFA nasıl böyle bir karar veriyorsun? Bizim takımlarımızı nasıl mağdur ediyorsun?' diye isyan etmiştir. Başbakan da çağrı yapmıştır, bu takımların ceza almasını engelleyin diye. Şimdi ben soruyorum; ülkeyi yönetmeye talip olan bir muhalefet partisi liderinin UEFA'ya, 'Bizim takımlarımıza nasıl ceza veriyorsun?' sözünü kullanırken, acaba onların takımları Fenerbahçe de Trabzonspor Rum takımı mı? Ermeni takımı mı? İsrail takım mı? Demek ki Trabzonspor sizin takımınız değil. Siz muhalefet partisi lideri olabilirsiniz ama haddinizi bileceksiniz! Mertlikten, yiğitlikten bahsetmek, CHP'nin Grup Başkanvekili'nin haddi değildir. O mertlik de, yiğitlik de bizde var. Ama görüyorlar ki Trabzonspor tepki vermeye başladı, onlar da yola gelmeye başladı. 'Anadolu'nun bağrından çıkmış, devrim yapmış Trabzonspor' demeye başladılar. Susan bir Trabzonspor değil, hakkın, adaletin olduğu yerde susan ama hakkı yendiği yerde kükreyen bir Trabzonspor görecekler artık. Bu sadece benim değil, tüm Trabzonspor camiasının düşüncesidir. Eğer o insanları metanete çağırıyorsam, o bizim ve Trabzon insanın asaletindendir. Ama şike sürecinde sessiz kalan, yürümeyen, eylem yapmayan Trabzonspor'un hakları teslim edilmediği zaman da susup oturacağını kimse beklemesin. Bu bizim namus davamızdır, alın terimizdir. Alın terimizin karşılığını almakta bize kimse engel olamayacaktır. Şimdi muhalefet liderlerinin alınan kararlara dikkat etmesi gerekmektedir. Yabancı bir takım değil karşılarındaki, savundukları takım da Türk takımı, ama mağdur olan takım Trabzonspor. Demek ki siz onları savunuyorsanız, onların avukatlığını yapıyorsunuz, Trabzonspor'un değil. Bunu Trabzonspor sevdalıları asla unutmayacak."
FUTBOL
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...