WhatsApp kullananların başı belada! Yargıtay'dan emsal karar: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp kullananların başı belada! Yargıtay'dan emsal karar: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Günümüzün en aktif olarak kullanılan sosyal medya platformu olan WhatsApp, çoğu kişi için güvenilir bir yapı olarak görünüyor ancak iş sandığınız gibi olmayabilir. Yargıtay tarafından alınan karar milyonlarca kişiyi tedirgin etmiş durumda. Adana’da bir şahıs, ticaret davasında WhatsApp yazışmalarını mahkemeye sundu. Elinde belge olmayan şahıs, elindeki WhatsApp yazışmalarını delil olarak gösterdi. Yargıtay ise bunu onayladı.

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu olan WhatsApp için büyük tehlike. Adana’da bir şahıs, ticaret davasında WhatsApp yazışmalarını mahkemeye sundu, elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen yazışmalar delil olarak kabul edildi.

WHATSAPP KULLANANLAR DİKKAT! 

Adana’da görülen bir ticaret davasında şahısın sunduğu WhatsApp yazışmaları delil olarak mahkemeye sunuldu. Ancak mahkeme senet olmadığı için yazışmaları delil olarak kabul etmedi ve davanın reddine karar verdi. Kanal D Haber'de yer alan habere göre, mahkemenin verdiği karar Yargıtay'a taşındı.

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR 

Yaşanan durum sonrası mahkeme, elde yazılı imzalı bir belge olmasa da WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etti. Yerel mahkemenin verdiği kararı da bozdu. Böylece Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının artık tek başına delil sayılabileceği emsal bir karara imza attı.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...