1 hafta önce yaptıkları deprem tatbikatı hayatlarını kurtardı! 80. saatte polis memuru ve kızı sağ çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük deprem çevre illeri de büyük ölçüde etkiledi ve büyük hasarlara enden oldu. Yine Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın enkazının altında kalan anneden sonra polis memuru olan baba Feyzullah Polat ve 9 yaşındaki Zeynep de ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu depremin 80. saatinde kurtarıldı. Kurtartılan ailenin 1 hafta önce deprem tatbikatı yaptığı öğrenildi. Böylece tedbirin ve tatbikatın önemi bir kez daha görülmüş oldu.

Türkiye deprem felaketinin dördüncü gününde ekiplerin yoğun çalışması ile beraber enkaz altında kalan vatandaşları krurarma çabası içerisinde. Gün içinde birçok vatandaş enkaz altından kurtarılıyor. Ekiplerin canla başla mücadelesi devam ederken bir güzel haberde Kahramanmaraş'tan geldi. Kahramanmaraş'ta 7 katlı 28 daireli Burç Apartmanı yıkılmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmada önce anne sağ çıkarıldı. Ardından emniyet mensubu olan dede Yusuf Polat ve yeğeni kurtarıldı.

POLİS MEMURU BABA VE KIZI KURTARILDI

Çalışmalarına devam eden ekipler, dairenin salon kısmında oldukları belirlenen Feyzullah Polat ve Zeynep Polat'ı kurtarmak için seferber oldu. Depremden 80 saat sonra önce 9 yaşındaki Zeynep Polat enkazın altından çıkarıldı. Ardından babası gibi polis memuru olan Feyzullah Polat da yoğun çalışmalar sonucu enkazın arasından çıkarıldı. Büyük bir dikkatle ambulansa taşınan baba ve kızı hastaneye kaldırıldı.

1 HAFTA ÖNCE YAPILAN TATBİKAT HAYATLARINI KURTARDI

Polat ailesinin 1 hafta önce tatbikat yaptıkları öğrenildi. Deprem olur olmaz da baba Feyzullah Polat ve kızı Zeynep Polat tatbikatı uygulayarak salondaki iki koltuğun arasına yattı. Polat ailesinin uyguladığı tatbikat hayatlarını kurtardı. Öte yandan, Zeynep'in karanlıkta kalmak istemediğini söylemesi üzerine ortamın aydınlatıldığı öğrenildi.(İHA)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...