Ata'ya saygı duruşu

Ata'ya saygı duruşu

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. yılında törenlerle anıldı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında düzenlenen törenlerle yad edildildi. Anıtkabir'deki devlet törenine devlet erkanı tam kadro katıldı. Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te ''ti' sesi ve sirenler eşliğinde adeta hayat durdu. Anıtkabir, 10 Kasım 1953 yılında Atatürk'ün naaşının Etnografya Müzesinden nakli sırasındaki törende olduğu gibi hazırlandı. İzciler ve seğmenlerin eşliğinde mozole binasına devasa Türk bayrağı asıldı. Ayrıca hitabet kürsüsüne çiçeklerle hazırlanan Türk Bayrağı ve Atatürk silüeti konuldu. nbsp;Devlet erkanı Anıtkabir'in ardından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenen törende buluştu. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Toplum ve siyaset artık ortak bir dil konuşuyor. Korkularla vehimlerin ne kadar yersiz olduğu görülmekte. Zamanında Türkiye'nin gelişmesinin önünde tehlike gibi görülen problemler artık mutabakatla çözülebiliyor. Şüphesiz bu güven ortamı parlak yarınlara doğru ilerlerken ülkemize ve milletimize güç veriyor. Henüz o yıllarda demokratik, laik bir yönetim yapısının benimsenmesinin önemi bugün çevremizde yaşananlar dikkate alındığında daha iyi anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, şunları söyledi: "Mustafa Kemal'in vefatının hemen ardından ortaya çıkan ve günümüze kadar da ulaşan birçok ideolojinin Gazi'nin fikirleriyle hiçbir ilintisi yoktu. Gazi Mustafa Kemal'in adı bu ülkede maalesef son derece haksız bir biçimde yanlış bir takım uygulamalara paravan yapılmıştır. Onun isminin ya da sonradan üretilmiş sembollerin arkasına saklanarak, toplumu kamplara ayırmaya çalışmak, Cumhuriyete ve milletimizin ortak değerlerine hakaret olduğu kadar Gazi Mustafa Kemal'in aziz hatırasına da haksızlıktır. Herkese göre farklı, herkesin kendi ideolojisine yönelik kullanacağı bir Atatürk yoktur. Kurtuluş Savaşı'nın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal, bir ayrışmanın aracı olabilecek en son isimdir." Ankara İHA

Herkes bize Marmaray'ı soruyor
Atatürk'ün yolunda ilerlediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bütün yavaşlatma çabalarına rağmen Türkiye, Gazi'nin gösterdiği hedef doğrultusunda çok önemli mesafeler katetmiştir. 29 Ekim'de büyük bir coşkuyla açılışını yaptığımız Marmaray, muasır medeniyetlere ulaşma yolunda zincirin son halkasıdır. Yurt dışı ziyaretlerimizde herkes bana 'Denizin altından bunu nasıl başardınız?' diye soruyor" şeklinde konuştu. nbsp;



nbsp;Ata'ya saygı duruşu


CHP MEVLİT OKUTTU
CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, Atatürk ve silah arkadaşları için Eminönü Yeni Cami'de mevlit okuttu. CHP'liler hep birlikte dua etti.

TESELLİ MENDİLİ
Dolmabahçe'de Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada hüzün vardı. Nöbetçi askeri, arkadaşı teselli etti. Gelenlere ikramda bulunuldu.

MAKET ANITKABİR
Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na kurulan maket Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunuldu. Vatandaşlar, maketi çok sevdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...