Gaziantep Valisi, hain saldırının failini açıkladı

Gaziantep Valisi, hain saldırının failini açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'de 9 kişinin öldüğü hain saldırıyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi, "Eylemi 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in gerçekleştirmiştir" dedi. Eli kanlı terörist, her yerde aranıyor. Filiz'in 2006 yılında tutuklanıp 1 yıl hapis yattığı; daha sonra PKK'nın elebaşı Murat Karayılan'ın korumalığını yaptığı öğrenildi. Öte yandan; saldırıyla ilgili gözaltına alınan çekici aracın sürücüsü M.Ç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Gaziantep'de 9 kişinin öldüğü hain saldırıyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, 'Firaz' kod adlı "Murat Filiz" isimli örgüt mensubunun patlama olayını gerçekleştirdiğini söyledi. nbsp;Vali Ata, Yeşilova Mahallesi Korutürk Caddesi Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde 20 Ağustos'ta 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobille bombalı saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

BOMBALI ARACI ÇEKİCİYE YÜKLETTİREN MEMUR ÇIKTI!

OLAYIN GEÇMİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012'de Sakarya'dan çalındığını vurgulayan Ata, "Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos 2012 tarihinde ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonrda patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir" diye konuştu. nbsp;Ata, şöyle devam etti: nbsp;"Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir. Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç'nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir. Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir." nbsp;

KARAYILAN'IN KORUMASI, 1 YIL HAPİS YATTI
Hürriyet gazetesinin haberine göre; Şanlıurfa Siverek nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Filiz, 2005'te PKK gençlik yapılanması olan BEGAH'a katıldı, ardından Diyarbakır'da örgüt adına faaliyetlerde bulundu. nbsp;Filiz, Şanlıurfa'da bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü nedeniyle düzenlenen yasadışı gösterilere katılarak, polislerle taşlı-sopalı çatışmaya girdi, çevrede bulunan işyerlerine molotofkokteyli attı. Gözaltına alınan Murat Filiz, 6 Mart 2006'da tutuklandı. 1 yıl cezaevinde kalan PKK'lı terörist daha sonra serbest bırakıldı. Cezaevinden çıktıktan sonra Diyarbakır kırsalında faaliyet gösteren teröristlerin arasına katılan Filiz, 2 yıl sonra PKK lideri Murat Karayılan'a korumalık yapmaya başladı.

TALİMAT KARAYILAN'DAN
Karayılan'ın çevresinde en güvendiği isimlerden biri olan Filiz, bir süre sonra PKK'nın Haftanin kampına giderek bomba eğitimi aldı. 2011 başlarında kampta yeni yetişen PKK'lılara bomba eğitimi verdiği tespit edilen teröristin, olaydan bir hafta önce Diyarbakır kırsalına geçtiği bilgilerine ulaşıldı. Gaziantep'teki bomba talimatının Murat Karayılan tarafından verildiği yönünde bilgilere ulaşan istihbarat birimleri, çalışmalarını bu yönde ilerletiyor. nbsp;

ÇEKİCİNİN SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI
Murat Filiz'in yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ata, "Olayla ilgili 13 kişi gözaltında. Bunlardan gözaltı süresi dolan 4 kişi, adliyeye sevk edildi" dedi. Bu arada, gözaltına alınan çekici aracın sürücüsü M.Ç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...