6 yılda 234 FETÖ okulu devralındı

6 yılda 234 FETÖ okulu devralındı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), FETÖ’nün en büyük örgütlenme alanlarından biri olan yurt dışındaki okulların devralınması konusunda önemli bir mücadele veriyor.

Selçuk Böke | ANKARA

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan TMV, altı senede Gine, Somali, Sudan, Kamerun, Tunus, Gabon, Fildişi Sahili, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti, Kongo Hak Cumhuriyeti, Mali, Çad, Senegal, Tunus, Nijer, Moritanya, Pakistan, Afganistan, Venezuela ve Etiyopya’nın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede FETÖ ile iltisaklı 234 okulu bünyesine kattı. TMV’nin en fazla okulu bulunan ülkelerin başında FETÖ’yü terör örgütü ilan eden Pakistan geliyor. Bu ülkede TMV’nin 77 eğitim kurumu, 11 öğrenci yurdu bulunuyor. Pakistan’ı 30 eğitim kurumu, 8 yurt ile Afganistan takip ediyor. Afrika’da kıtasında ise TMV’nin en fazla okulu ülke Mali. Vakfın bu ülkede 21 okulu ve bir yurdu bulunuyor. Yine Afrika ülkelerinden Kamerun’da 14, Nijer’de 12, Senegal’de 11, Gine’de 10, Moritanya’da 9, Somali’de 7,  Çad’da, 6 Sudan’da 6, Etiyopya’da 4, Fildişi Sahili’nde 4, Ekvator Ginesi’nde 4 Gabon’da 4, Kongo’da 4, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 4, Gambiya’da 3, Tunus’ta 3, Tanzanya’da 2, Burindi’de 2,  Sierra-Leone’de 2,   Sao Tomo ve Prince’de bir ve Cibuti’de bir eğitim kurumu yer alıyor.

ABD’DE 4 EĞİTİM KURUMU

TMV’nin verilerine göre diğer ülkelerdeki eğitim kurumlarının dağımı şöyle: Venezuela’da 7 eğitim kurumu, Kosova’da 7 okul, Makedonya’da 5 eğitim kurumu ve bir yurt, Arnavutluk’ta 5 okul, Bosna-Hersek’te 4 eğitim kurumu, Gürcistan’da 4 okul, ABD’de 4 eğitim kurumu, Irak’ta 3 okul, Avustralya’da 2 eğitim kurumu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...