Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kızımı dağa götürenler lüks otelde eğleniyor'

'Kızımı dağa  götürenler lüks  otelde eğleniyor'

GÜNDEM Haberleri

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül’de başlattığı oturma eylemi 69. gününe girdi.

16 yaşındaki kızı PKK tarafından dağa kaçırılan Fatma Akkuş, elinde HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in kızının Küçüksu Kasrı’nda yaptığı lüks düğünün fotoğraflarını göstererek “Bizim çocuklarımızı dağa gönderiyorlar, onlar ise düğün yapıyorlar. Biz de çocuklarımıza gelinlik giydirmek istiyoruz. Bu düğün 2015’te olmuş, bizim çocukları dağa göndererek satmışlar ve onlardan aldıkları paralarla düğün yapmışlar” dedi.
16 yaşındaki oğlu için eyleme katılan baba Celil Begdaş ise, “69 gün değil 169 gün de olsa buradan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı. Begdaş “Biz kimseden para pul istemiyoruz. Halkımızdan destek bekliyoruz, gelsinler, bizimle otursunlar” dedi.
Beş sene evvel dağa kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari’den gelen anne Necibe Çiftçi de büyük oğlu dört çocuk babası Sami Çiftçi’nin de terör örgütüne destek vermediği için PKK’lı teröristlerce köyden kaçırılarak katledildiğini söyledi. Çiftçi “HDP’lilerden çocuğumu istiyorum. Oğlum getirilene kadar buradan ayrılmıyorum” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...