FETÖ’nün TSK’ya sızma taktikleri

FETÖ’nün TSK’ya sızma taktikleri

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması soruşturmasında gözaltına alınan 42 şüphelilerden itirafçı olan 10'u, örgütün TSK’ya sızma taktiklerini anlattı.

Şüpheliler, maddi durumu kötü ve derslerinde başarılı öğrencileri ders çalıştırma veya halı saha maçı gibi taktiklerle örgüt evlerine çektiklerini, bu öğrencilerin örgüt evlerinde askerî sınavlara hazırlandığını, asker olmak istemeyenlerin telkinlerle baskı kurularak askerî okullara yönlendirildiğini aktardı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2013 yılı Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Seçim Mülakat Sınavı'na müracaat eden 18 bin 465 adaydan 5 bin 326'sının numaralarının kodlandığı, bunun komisyonda görev alan örgüt mensuplarına bildirildiği, bunların örgüt tarafından TSK'ya alınması istenilen kişiler olduğu tespit edildi.  Gözaltına alınan 3 şüphelinin aday numaralarının örgüt kodlamasına uyduğu, bu şekilde örgüt mensubu kurul üyelerinin örgütün mimlediği öğrencileri tanıyarak mülakattan problemsiz bir şekilde geçirdiği ve böylece askeriyeye eleman kazandırıldığı belirlendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...