Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz uçak gemisi yapmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz uçak gemisi yapmak

GÜNDEM Haberleri

Savunma sanayiinde takip eden değil takip edilen ülke olma hedefi koyan Erdoğan "Denizlerde caydırıcı olmalıyız. Bu yüzden bir, iki veya daha fazla uçak gemisi inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde artık 7 firma ile temsil edildiğini belirterek "Bu, birilerini rahatsız ediyor, bizi de gururlandırıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'daki "Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni"nde yaptığı konuşmada, acil müdahale ve dalış eğitim botu, yeni sat botu ve süratli devriye botlarının ülkeye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını diledi.
Savunma sanayiinin duraklamayı kaldırabilecek bir alan olmadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Donanmamıza ilk defa katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonunda test ve eğitim gemimiz Ufuk'u hizmete alacağız. Önümüzdeki yıl çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu denizlerimizde göreve çıkacak. Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu'yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhâlde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım.
2022'de yeni tip denizaltılarımızın ilki olan Pirireis filomuza katılacak. 2023'te il sınıfı fırkateynlerinin ilki olan MİLGEM projesinin 5. gemisini denizlerimize yolcu edeceğiz. 2024'te denizde ikmal ve muharebe destek gemisi DİMDEG'i inşallah Deniz Kuvvetlerimize kazandıracağız. Denizaltıdan uçak gemilerine kadar tüm muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli ve millî silah ve sensör sistemleriyle birlikte geliştiriyoruz. Savunma sanayinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor.

ÇOK AĞIR BİR FELAKET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'daki sel felaketine ilişkin şunları söyledi: Devlet olarak buradaki bütün tahribatı, yıkımı, şunu, bunu vesaire Allah'ın izniyle süratle aşarız. Üç bakanımızı bölgeye gönderdik. Milletvekillerimiz de oradalar. Ama bakanlarımızın bana söylediği 'Biz bunu yaşamadık.' diyorlar, o kadar ağır bir felaket. Bütün ailelere sabırlar diliyoruz.

O FAŞİST KAFALAR DERSİNİ ALACAK!
∂ Millî savunmada teknolojik bağımsızlığın her zamankinden daha kritik hâle geldiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: Yıllarca ülkemizin hak ve hukukunun kolayca göz ardı edilebilmesini gerisinde yeterli siyasi, ekonomik ve teknolojik güce sahip olamayışımız vardı. Bugün Doğu Akdeniz'den Ege'ye, Karadeniz'den Balkanlar, Kafkaslar ve Afrika'ya geniş bir coğrafyada kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi yine siyasi, ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir. Ülkemizin bu nüfuzundan ve gücünden rahatsız olanlar Türkiye'yi eskisi gibi istikrarsızlık batağında özelikle orada mahkûm edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Artık gizlemeye, saklamaya bile gerek duymadıkları bir cüretkârlıkla her türlü askerî, siyasi, ekonomik, sosyal kargaşa, darbe, tuzak yöntemlerini kullanıyorlar. Geçmişte aldıkları dersten yetinmeyenlerin şimdi gözü 2023'e diktikleri anlaşılıyor. Milletimiz o engin ferasetiyle inşallah 2023'te de hem dışarıdaki hem de içerideki faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir.

KURTARMA BOTLARI GÖREVE HAZIR
Erdoğan'ın katıldığı törende 2 acil müdahale ve dalış eğitim botu, 2 SAT botu ve 8 adet süratli devriye botu Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi. Yüzde 71 yerlilik oranına sahip botların tüm yazılımı ile basınç odaları Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Botlar, Türk kara sularında yaşanacak muhtemel kazalarda acil müdahale ve kurtarma operasyonlarına katılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...