Oruç Reis'in kaptanı 35 günlük görev sürecini anlattı

Oruç Reis'in kaptanı 35 günlük görev sürecini anlattı

GÜNDEM Haberleri

Doğu Akdeniz’de yaptığı çalışmalarla Yunanistan’ı çıldırtan MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin kaptanı Cankat Uzşen, 35 günlük görev süreçlerinde yaşananları anlattı.

10 Ağustos’ta Antalya Limanı’ndan Navtex mesajıyla proje sahasına intikal ettiklerini belirten Uzşen, “Bu bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerimizin aldığı tedbirlerle yaptığımız operasyonlarda, herhangi bir müdaheleye devletimiz tarafından müsaade edilmedi. Bizler de görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. ‘Mavi Vatan’ olarak kabul ettiğimiz bölgede görev yapmak bizim için gurur ve onur meselesi. Eskiden farklı ülkelere gidince onların sismik araştırma ve sondaj gemilerini görür acaba bir gün bizim devletimizin de böyle gemileri olur mu diye düşünürdük. Devletimiz sayesinde bu hayalimiz gerçek oldu. Oruç Reis’te çalışmak gurur verici” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...