Menemen Belediyesine operasyon: 23 kişi hakkında gözaltı kararı

Düzenleyen:
Menemen Belediyesine operasyon: 23 kişi hakkında gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı, belediye yetkililerin de aralarında bulunduğu toplamda 23 kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.

Geçen hafta CHP'den ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile bir belediye başkan yardımcısı, belediye yetkililerin de aralarında bulunduğu toplamda 29 kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, Menemen Belediyesi yetkilileri hakkında ulaşan çok sayıda ihbar, şikayet ve tespitlere ilişkin soruşturma başlattı.  Bunun üzerine savcılık, geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı ve belediye yetkililerinde aralarında bulunduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Belediyede aramalar yapıldı.

Sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma...
Soruşturmanın; resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından yürütüldüğü, şuana kadar Başkan Aksoy ve belediye yetkililerinin de aralarında olduğu 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan bazı isimler şunlar: "Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Mali İşler Daire Başkanı Mustafa İlhan, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, muhasebe Müdürü Nagehan Karaca, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Şantiye Şefi Kenan Yasatürk".

Dört gün önce...
Operasyonun Serdar Aksoy'un partisince disipline sevk edilmesinden dört gün sonra gelmesi dikkat çekti.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi hakkında yazılı bir açıklama yapmıştı.
Torun "İzmir İl Başkanlığımız, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkındaki çok sayıda şikayeti detaylı olarak inceleyerek, Genel Merkezimize bildirmiştir. Genel Merkezimizde yapılan değerlendirmeler sonucunda, TBMM Grubumuzdan üç milletvekilinin bölgeye gönderilmesine karar verilmiş, milletvekillerimiz konuyla ilgili incelemelerinin ardından kapsamlı bir rapor hazırlamıştır. Milletvekillerimizin raporu, Genel Merkezimizde ciddiyetle ele alınmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un 'kesin ihraç' istemiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" açıklamasını yapmıştı.

İstifa etti
Bunun üzerine Aksoy, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Aksoy "Üyesi olduğum CHP'den istifa ediyorum. Belediye Başkanı olarak halkımızın verdiği yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim." ifadelerini kullandı.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Serdar Aksoy'un istifa etmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Kendisinin partiden kesin ihracıyla ilgili disiplin işlemi sürüyordu. Kendi takdiridir, istifa etti. Biz Genel Merkezdeki disiplin işleminin sonucunu bekleyeceğiz. Konu Genel Merkezimizde MYK ve YDK'nin gündeminde. Sürecin tamamlanmasının ardından geniş çaplı bir açıklama yapacağım."

"En başarılı başkan" demişlerdi
CHP medyası Ekim ayında "Saros araştırma şirketi, İzmir Büyükşehir ve 23 ilçe belediye başkanının başarı karnesini belirleyen anket yaptı. Ankette Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy aldığı 66.5 oranla en başarılı belediye başkanı oldu" diye yazmıştı.

Serdar Aksoy kimdir?
1974 Menemen doğumlu olan Aksoy, babadan siyasetçi. Babası Veli Aksoy İzmir eski milletvekillerinden. Müteahhit olan Serdar Aksoy, 31 Mart 2019 yerel seçiminde yüzde 55 oy oranıyla kazanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...