CHP Kılıçdaroğlu'nu kurtarmaya çalışıyor! Skandalı böyle 'usul'e uydurdular

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Kılıçdaroğlu'nu kurtarmaya çalışıyor! Skandalı böyle 'usul'e uydurdular

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Meclis'teki grup toplantısında söylediği "Uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Organ kaçakçısından vergi alacaksın. Kara para ile devleti dolandırandan para alacaksın" şeklindeki sözlerin yankısı sürüyor. Hükümet kanadı, dalga konusu olan açıklamayı "skandal" diye nitelendirdi. CHP'deki birçok kişi de sözlerin bir dil sürçmesi olabileceğini düşündü. Ancak partiden birbiri ardına gelen açıklamalar sözleri daha da tartışmalı hale getirdi.

Videolu cevap
CHP'nin resmi Twitter adresinden Kılıçdaroğlu'nun "Uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Organ kaçakçısından vergi alacaksın. Kara para ile devleti dolandırandan para alacaksın. Uyuşturucu paraları, organ ticareti yapanların paraları, fuhuş üzerinden para kazananlar, insan ticareti yapanlar malları Türkiye'ye getirirlerse sıfır vergi" dediği şeklinde video paylaşıldı. Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretliye temas ettiğine dikkat çekildi.

Engel değilmiş
Ancak danışmanları ve partinin önemli isimleri Vergi Usul Kanunu işaret ederek Kılıçdaroğlu'nu kurtarmaya çalıştı. CHP'nin maliyecilerinden İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Vergi Usul Kanununun maddesini örnek göstererek "Bir faaliyetin suç olması bu faaliyetten elde edilen kazancın vergilendirilmesine engel değildir" açıklamasını yaptı ve Kılıçdaroğlu’nu savundu.
Ceza Kanununda uyuşturucu, insan, organ ticareti yapmak çeşitli oranlarda cezayı öngörüyor.

Kanun ne diyor?
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 55’inci maddesinde "Suçun işlenmesi ile elde edilen veya suçun konusunu oluşturan ya da suçun işlenmesi için sağlanan maddi menfaatler ile bunların değerlendirilmesi veya dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan ekonomik kazançların müsaderesine karar verilir" ifadesi yer alıyor.

CHP Kılıçdaroğlu'nu kurtarmaya çalışıyor! Skandalı böyle 'usul'e uydurdular

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...