Kadıköy'de yasa dışı eylem yapan 33 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Kadıköy'de yasa dışı eylem yapan 33 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Kadıköy'de düzenlenen yasa dışı gösterilerle ilgili gözaltına alınan 61 kişiden 33'ü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

HDP'nin çağrısıyla 4 Şubat'ta, Kadıköy'de gerçekleştirilen izinsiz gösteride gözaltına alınan 65 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 4'ünün yaşı küçük olduğu ve emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Gözaltındaki 61 şüpheli ise Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürüldü. Burada 9 cumhuriyet savcısı tarafından gruplar halinde ifadeleri alınan şüphelilerden 8'i serbest bırakıldı. Savcılık, geriye kalan şüphelilerden 33'ünü tutuklanmaları talebiyle, 20'sini de adli kontrol altına alınmaları istemiyle nöbetçi hâkimliğe sevk etti. 53 şüphelinin ise işlemleri sürüyor. Öte yandan gözaltına alınan 61 şüphelinin Anadolu Adalet Sarayı'na getirilmesi nedeniyle adliye çevresinde polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Adalet sarayının arka tarafında bulunan Mustafa Kemal Caddesi, Gümüşhane Sokak üzerinde toplanan bir grup, adliye binasına doğru yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, Kartal Kaymakamlığınca her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını hatırlatarak, grup üyelerine dağılmaları yönünde sık sık uyarı yaptı. Grup üyeleri daha sonra dağıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...