Bakan Çavuşoğlu: Dolaşıma sokulan kâğıtlar art niyetlilik

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Dolaşıma sokulan kâğıtlar art niyetlilik

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu “Siyasi olarak mükemmel olan ilişkilerimizi farklı alanlarda nasıl geliştirebileceğimizi tüm arkadaşlarımızla beraber ele aldık” dedi.

Türkiye’nin Bosna Hersek’in siyasi birliği, toprak bütünlüğü, barış ve huzurunu güçlü bir şekilde desteklediğinin altını çizen Çavuşoğlu, 12 yıl aradan sonra Mostar’da seçimlerin gerçekleştirilmesinden de memnuniyet duyduklarını kaydetti. Çavuşoğlu, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü konusunda dolaşıma sokulan kâğıtlarla ilgili ise Türkiye'nin tepkisini belirttiğini hatırlatarak “Bu tür tartışmaların sadece bölge için değil tüm Avrupa için çok tehlikeli olduğunu bir kere daha vurgulamak isterim”  dedi. Slovenya’ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında da konunun gündeme geldiğine ve Sloven yetkililerin de bu belgeleri kabul etmediğine işaret eden Çavuşoğlu, dolaşıma sokulan isimsiz art niyetli çalışmaların kimseye faydası olmadığının altını çizdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...