'Haziranda 18 yaş üstü aşılanacak'

'Haziranda 18 yaş üstü aşılanacak'

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem yabancı hem de yerli aşı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

EBRU KARATOSUN

Kabine toplantısı sonrası bir grup gazeteci ile bir araya gelen Bakan Koca, şunları söyledi:
∂ Bu hafta içerisinde Çin’den 10 milyon dozun üzerinde Sinovac aşısı gelecek. Sinovac ile ilgili üretim yetkisi de aldık ancak bu hemen olacak bir şey değil.
∂ BioNTech ile de ciddi bir anlaşma yaptık. Haziranda 30 milyon doz gelecek. Temmuz, ağustos ve eylül olmak üzere 90 milyon doz aşıyı geçeceğiz. BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin Hoca’mız, anlaşmayla ilgili bilgiyi yarınki Bilim Kurulu toplantısına video konferans yöntemiyle katılarak aktaracak. Ayrıca haziran başında kendisini Türkiye’ye bekliyoruz. Birlikte güçlü bir aşı kampanyası yürütmek istiyoruz.
∂  Haziran ayında 18-20 yaş üstü herkesi aşılamayı hedefliyoruz.
∂ Yerli aşıda Faz-3’e haziran başında başlayacağız. Ağustosta da aşımız inşallah hazır olacak. Yerli aşının üçüncü faz uygulamasında, gönüllülerin bir bölümüne plasebo (boş aşı) yerine inaktif aşı (ölü virüs aşısı) olan Sinovoc kullanılmasıyla ilgili kararı bilim adamları verdi. Bu süreci, bu işi en iyi bilenler yönetiyor. Faz-3 safhasını yine Hacettepe’de daha önce hocalar değişik merkezlerde planlamıştı. Bilim ne diyorsa biz o doğrultudayız.
∂ Ağustos ayında toplumsal bağışıklık kazanacağımızı düşünüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...