Skandal karar ile ilgili yeni gelişme:FETÖ firarileri hakkında fezleke

Düzenleyen:
Skandal karar ile ilgili yeni gelişme:FETÖ firarileri hakkında fezleke

GÜNDEM Haberleri

ABD'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı hazırlanan skandal bilbordlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmişti. Başsavcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren billboard reklamına yönelik 2 şüpheli hakkında fezleke düzenlendiğini duyurdu.

FETÖ'ye kucak açan ABD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘Stop Erdoğan’ yazılı billboardlara çirkin bir saldırı düzenlenmişti. Olay üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarileri olduğu belirlenen Hafza Girdap ve Mehmet Murat Kaval hakkındaki soruşturmayı tamamlandı. Savcılığın da hazırlanan fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na gönderildiği belirtildi.

FETÖ ÜYESİ OLDUKLARI KESİNLEŞTİ
Billboardlara verilen ilanın FETÖ’ye bağlı bir kuruluş olduğu tespit edilirken, şirketin CEO’su Kaval ve yönetici müdürü olan Girdap’ın olduğu tespit edilirken, her iki şüphelinin de FETÖ/PDY üyesi olduğu öğrenildi.
Konuya ilişkin savcılık tarafından yapılan açıklamada “Dünyaca tanınan, bilinen, takip edilen, en kalabalık, işlek ve popüler meydanlardan biri olan ABD'nin New York eyaletindeki Times Meydanı’nın en büyük billboardında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı aleyhine yayınlanarak hakaretin belirsiz sayıda pek çok kişi tarafından öğrenilmesinin sağlanması nedeniyle müştekinin şeref, onur ve saygınlığını rencide edebilecek mahiyette olduğu ve suçun alenen işlendiği, böylece tüm dosya kapsamına göre şüphelilerin üzerine atılı Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçunu işledikleri anlaşılmıştır” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...